OPET PROBLEMI: Srušili se WhatsApp, Facebook i Instagram

Zbog tehničkih poteškoća društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i komunikacijskoj aplikaciji WhatsAppu danas nisu mogli pristupiti mnogi korisnici iz Europe, Malezije i dijelova SAD-a.

Prema Down Detectoru, sustavu koji u realnom vremenu mjeri dostupnost ovih mreža, problemi su započeli danas oko 11 sati, a nešto poslije 12 sati po hrvatskom vremenu u dobrom dijelu svijeta gotovo su prestale funkcionirati. Sudeći po karti koju su objavili, najviše poteškoća prijavljeno je na području Europe.

Zasad nema nikakvih informacija o uzrocima pada ovih servisa, svih u vlasništvu Facebooka, a koje koriste milijarde ljudi diljem svijeta.

Korisnici su se, dok Facebook, Instagram i WhatsApp nisu radili, na kvarove masovno žalili na Twitteru.

Prije mjesec dana dogodio se najveći pad Facebooka u povijesti, kad su aplikacije prestale raditi diljem svijeta. Nestanak usluge početkom ožujka trajao je najmanje 12 sati u više područja diljem svijeta, a prema podacima Down Detectora najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Europi.

Ovim putem poručujem našim dragim čitateljima da Biograjski.com redovno mogu pratiti na stranici, dok ću ostalo objavljivati na Facebooku kad se popravi.

Foto ilustracija: Pixabay