ŠOKANTNA SNIMKA: Divljački razbijao autobus u kojem su bili putnici!

Nevjerojatan incident dogodio se u nedjelju ujutro: muškarac stao ispred autobusa splitskog javnog gradskog prijevoznika Prometa i počeo ga razbijati dok su u njemu bili putnici.

Nakon što je istrgnutim brisačem uništio vjetrobransko staklo, krenuo je razbijati i druga stakla na Prometovom autobusu na liniji broj 37, koji je jutros u 6 sati trebao krenuti iz Trogira.Vozač je stao, zaključao vrata, pozvao policiju i snimio događaj. Ljudi su se u strahu povukli u stražnji dio autobusa i čekali dolazak policije.

Snimku napada je splitski javni prijevoznik objavio na Facebooku:

Prema riječima vozača na spomenutoj liniji, koji ni u snu nije mogao zamisliti da će mu nedjeljna jutarnja smjena ovako započeti, nepoznati je muškarac iz čista mira i bez ikakvog povoda stao nasred ceste, pokušavajući zaustaviti osobna vozila, no ona su ga uspjela zaobići.

„Kad je vidio autobus, prepriječio mi je put, nije mi dao da prođem. Čim sam se zaustavio, počeo je nogama tući po šoferšajbi, a kada je vidio da mu to ne uspijeva, iščupao je brisač i njime dalje nastavio udarati. Čim je prvi put nogom udario u staklo, pozvao sam policiju. S obzirom da je uspio nekako razbiti prozor od prednjih vrata, nekako je rukama uspio otvoriti vrata i ući u autobus. Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije. Prema meni, moram priznati, nije bio agresivan, mada sam se, naravno, prepao i ja i putnici“, prepričava za Slobodnu Dalmaciju ovo nesvakidašnje iskustvo vozač Prometa.

Vozačeve riječi potvrđuje nova snimka u kojoj rastrojeni muškarac vozača pita „di ti je karta“ a nekome govori „sad se i tebi gaće tresu“. Iz splitske policije su izvijestili javnost kako su ga uhvatili i zbog stanja u kojoj je zatečen, hospitalizirali.