Recept za arancine

Korica domaće, najčešće netretirane naranče ili limuna, koji baš ovih blagdanskih dana dozrijevaju u našem dalmatinskom podneblju, može se upotrijebiti za arancine.

Kora naranče nareže se na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm. Stavi ih se močiti u vodu oko 2-3 dana, a tu vodu mijenja se dva puta dnevno.

Treći dan korice se ocijede. Ocijeđene korice stave se u vodu i kuhaju dok ne postanu polumekane. Tada se u lonac doda šećer i kuha povremeno miješajući dok sva tekućina ne ispari.

Korice se potom izvade i još vruće rašire po papiru za pečenje koji ste posut kristalnim šećerom. Korice se dobro uvaljaju u kristalni šećer.

Arancini se suše složeni jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana.

I ne zaboravite da se kilogram gotovih arancina prodaje za cijenu i do 100 kuna. S druge strane, korice naranče potpuno su besplatne, dok kilogram šećera stoji manje od 6 kuna. Stoga ih je ekonomski isplativo samostalno prirediti.

I kao što to uvijek biva, u prilogu je sličan video recept u kojem su pojašnjene sve moguće nejasnoće. (Prvi recep u pisanom obliku ustupio je M.Z. pa izaberite koji vam je lakši ;))