VIDEO: Studentica Petra Morožin iz Biograda na Moru sa splitskim sveučilišnim zborom pjeva Oliverov „Bijeli Božić“

Nakon što je Oliver Medley, posljednji projekt splitskog sveučilišnog zbora „Silvije Bombardelli“ u kojem je sudjelovala i naša Petra Morožin, mlada studentica iz Biograda na Moru, u svega 10 dana na YouTube-u pogledalo preko 60 tisuća ljudi, čitav se tim, potaknut neočekivanim uspjehom i oduševljenjem publike, još jednom sastao i snimio novi glazbeni uradak kojim su htjeli zahvaliti za sve pohvale koje su u posljednje vrijeme primili.

Petra Morožin u Oliver Medleyu

Ovoga puta radi o aranžmanu pjesme „Bijeli Božić“, koju je u originalu otpjevao nikad prežaljeni Oliver Dragojević. Zbor je ovu njegovu pjesmu imao na blagdanskom repertoaru i prethodnu, prošlu godinu, ali su je sada odlučili i studijski snimiti.

U Oliverovoj pjesmi “Bijeli Božić” opjevan je Božić od kakvog smo se danas nažalost udaljili. Zato smo svojom izvedbom odlučili oživjeti upravo takav Božić – intiman, radostan i svet, onaj koji svojom toplinom zbližava i mijenja svijet!, objašnjavaju na Facebook stranici zbora.

U videu koji je objavljen danas, poslušajte kako zvuči “Bijeli Božić”na Bobardellijev način:

U nastavku ću spomenuti čitav tim ljudi koji je zaslužan što je ova predivna pjesma ugledala svjetlo dana i predstavljena publici prigodno, četiri dana uoči Božića.

Aranžman je djelo dirigentice Anamarije Tadin, studijsko snimanje obavljeno je u studiju Tomislava Mrduljaša s glazbenim producentom Hrvojem Domazetom, za spot su se pobrinuli Andrija i Petar Jurčević iz Apstudia – Aheropita, a za fotografije Marija Mikulić.

Solistica je Sara Mustapić.

Soprani: Margareta Vukojević, Vesna Matijaš, Judita Kovačev, Magdalena Krističević, Marija Sarajčev, Ana Marija Nujić, Tina Studak, Ani Silić, Karla Radojković

Alti: Sara Mustapić, Ana Tičinović, Monika Jurić, Petra Morožin, Lucija Akrap, Marija Đurđević, Anja Tomić, Barbara Prović, Anamarija Begić, Dora Boban, Helena Knezić

Tenori: Tomislav Marković, Toni Pavić, Marko Parađina, Zrinka Miljak, Leonardo Nikolić Basi: Ante Milan, Luka Penga, Petar Križan, Goran Čaljkušić, Juraj Radačić, Luka Goreta

Klavirska pratnja: Deni Pjanić

Spot je sniman na trenutno naljepšoj božićnoj adresi grada Splita – bajkovitom restoranu Perivoj.

Sam zbor osnovan je u ožujku 2016. godine, a čine ga studenti svih sastavnica splitskog sveučilišta, a među njima je i naša Petra Morožin, mlada studentica iz Biograda na Moru. Trenutno zbor broji 35 aktivnih članova. Iako mu je glavna zadaća da uveličava sveučilišne manifestacije i promocije, zbor je od samog početka znatno proširio svoje glazbene domete brojnim nastupima van sveučilišta te čestim suradnjama s domaćim i stranim zborovima. Anamarija Tadin dirigira zborom od osnutka.

Zbor je ovom prigodom na najljepši mogući način zahvalio publici na bezbrojnim pohvalama vezanim uz Oliver Medley, te nam na najljepši mogući način čestitao i Božić i nadolazeće blagdane.