Sretan rođendan dr. Vinku Pešiću!

S dr. Vinkom Pešićem svi na neki način imamo dodirnih točaka, bilo kao s liječnikom obiteljske medicine u Pakoštanima, bilo kao vrsnim umjetnikom fotografom čije fascinantne fotografije rado dijelimo na našim društvenim mrežama. E, pa taj isti Vinko Pešić jučer je proslavio svoj 61. rođendan, a kako za dobre želje nikad nije kasno, mi ćemo mu rođendan čestitati sa samo dan zakašnjenja.

Vinko Pešić rođen je 28. listopada 1962. godine u Biogradu na Moru. Njegova ljubav prema fotografiji potječe još od srednjoškolskih dana. Uz zahtjevan poziv liječnika on je svoj hobi razvijao organizirano i temeljito te je fotografiju, s kojom se intenzivnije bavi u zadnjih dvadesetak godina, doveo do profesionalne razine.

Najčešći su mu motivi priroda i njezine ljepote, grad Biograd i događanja u njemu. „Vranski grafizmi“, „Lunjske masline“, „Vranske boje“, „Biogradske kartoline“, „Palagruža“, „Biogradske procesije“, „Sjaj u tami“, „Obojeno crno-bijelim“ i ostale tematske su izložbe gdje je samostalno izlagao i koje nalazimo u njegovom opusu. Izlagao je na dvadesetak mjesta i njegove fotografije najzad su predstavljene i u njegovoj Fotomonografiji. Povodom izdavanja i promocije Fotomonografije 2012. – 2022. nastala je još jedna izložba zahvaljujući realizaciji svih dosadašnjih.

Njegove fotografije krase naslovnice triju knjiga, časopisa FaMa; objavljuje na internetskim portalima i na društvenim mrežama.

Vinkove fotografije možete pogledati na mrežnoj stranici www.vinko-pesic.com i na internetskom portalu za fotografiju www.fotozine.org (http://vipe.fotozine.org).

Fotograf u Vinku je posebna osoba koja više vidi, bolje percipira svijet, uspijeva uhvatiti ideju koja je do tada možda egzistirala tek u nečijoj mašti. On ne vidi lice ispred sebe već emociju, kroz objektiv fotoaparata vidi mjesec, zvijezde i cijeli svemir i donosi nam ga na zaslonu uređaja pomoću kojih se divimo njegovoj fotografiji..

Sretan Vam 61. rođendan Vinko! Od srca Vam želimo još prekrasnih fotografija, da se i dalje divimo Vašemu radu i da se uz pomoć Vašeg truda i talenta i nesebičnog dijeljenja fotografija možemo ponovno proživjeti lijepe kadrove uspomena svijeta oko nas i čarobne prirode. Osim toga, želimo Vam i manje svjetlosnog zagađenja za kvalitetniju fotografiju kakvoj težite.