VIDEO: „Mudre sove“ iz Dječjeg vrtića Biograd na natječaju za Narodni muzej Zadar progovorile o ljubavi 

Amorova strelica pogodila je Narodni muzej Zadar povodom njegovog 188. rođendana i 25. po redu Edukativne muzejske akcije (EMA) sa zadanom temom na nacionalnoj razini, a to je ljubav.

Tema ljubavi obrađivala se kroz bogat edukativni muzejski program započet još u travnju ove godine s natječajem za najbolju fotografiju „Što je ljubav“.  U Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena je sredinom studenog predivna izložba „Ljubav nas veže i spaja“, srednjoškolcima je ponuđen kviz s pitanjima o izložbi. Ovih dana realizirana su i predavanja Ante Mihića „Može ljubav!“ i Jasenke Lulić Štorić „Voli, ne voli – tko koga, zašto i kako…“

A na natječaj za osnovnoškolce i djecu u dječjim vrtićima „O ljubavi i zbog ljubavi“ prijavila se odgojno-obrazovna skupina „Mudre sove“  iz Dječjeg vrtića Biograd koju čine djeca i njihove odgojiteljice Ivana Dominis, Marijana Sorić i Ana Šarić zajedno, uz sve to imale su odobrenje i potporu roditelja za novi projekt o ljubavi. Zajedničkim snagama kreirali su prekrasan video u kojem o ljubavi progovaraju iz dječje perspektive. Evo, taj video nas je oduševio!

Kako djeca u biogradskom dječjem vrtiću vide ljubav ovom prigodom vidjet ćemo opet svi zajedno na snimci kroz njihove likovne uratke, geste, riječi, stihove…

Naime, „Mudre sove“ su u snimljenom materijalu svih pristiglih video uradaka objavljenom jučer na YouTube kanalu Narodnog muzeja Zadar. Njihov video nalazi se odmah na početku videa montiranog od svih na natječaj pristiglih uradaka, gdje recitiraju pjesmu „Ljubav svima“ koju je napisala odgojiteljica Marijana Sorić.

Osim Dječjeg vrtića Biograd, na natječaju su sudjelovali Dječji vrtić Maslačak; Područni objekt Tratinčica iz Zadra, Dječji vrtić Smješko s Vira. Dječji vrtić Paški mališani s Paga, Katolička osnovna škola Ivo Mašina, Osnovna škola Šime Budinića i Osnovna škola Bartula Kašića Područna škola Bokanjac iz Zadra.

Naslovna fotografija: Screenshot