Toniju Wagneru za film „Marčane bure“ prva nagrada žirija na Reviji UMAS 2020

Usprkos koroni, i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, u utorak, 24. studenoga u 20 sati, u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata održano je drugo izdanje natjecateljske Revije studentskih kratkih filmova s Odsjeka za film i video (UMAS Film i Video) – Revija UMAS 2020.

Filmu “Marčane bure” autora Tonija Wagnera iz Biograda na Moru dodijeljena je glavna nagrada žirija, dok je film “Jugo” autorice Lucije Bosančić osvojilo nagradu publike.

– Drago mi je da je žiri prepoznao trud koji smo uložili u “Marčane bure”. Hvala svima koji su dali svoj doprinos u stvaranju filma – izjavio je Wagner čiji se uradak “izdvojio režijskom vještinom i meritornom apsorpcijom žanrovskih utjecaja, tematizirajući aktualnu temu teorija zavjera i 5G”. – piše Slobodna Dalmacija.

Žiri u sastavu Jurica Pavičić, Ivana Marinić Kragić i Raul Brzić dodijelio je nagradu žirija, a publika je birala svog favorita između osam naslova:

Koroner (Ivan Sladonja, Lucija Sesartić & Nikša Antonić, 4 min)
Up & Down (Jure Knezović, 21 min)
Cro-vid (Julio Juraga, 6 min)
Marčane bure (Toni Wagner, 17 min)
Naranča (Ivan Sladonja, 4 min)
Jugo (Lucija Bosančić, 19 min)
Buđenje (Klarisa Stanisavljević, 8 min)
Ništa strašno u šumi (Luka Eterović, 7 min)

Čestitke dobitnicima! 👏👏👏 Osobite Tebi Toni, Ti si naš ponos!!!

Kako je bilo na projekciji pročitajte u Slobodna Dalmacija
https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/epidemioloske-mjere-otkacena-voditeljica-i-dva-dominanta-dalmatinska-vjetra-u-kinoteci-odrzana-revija-umas-2020-evo-tko-su-pobjednici-1059770

Naslovna fotografija: Mario Javorčić/Facebook