Lucija Atlija u novim uvjetima i dalje pobjeđuje u boksu: u Zagrebu pobijedila višestruku državnu prvakinju Hrvatske

U veljači ove godine, kada još nismo bili svjesni što nam se sprema s koronavirusom, imali smo Luciju Atliju, članicu Boxing kluba Bandits iz Zadra, koja nas je u Biogradu na Moru učinila ponosnima svojim početnim sjajnim nastupima u hrvatskoj boksačkoj ligi. Naime, na svom prvom nastupu Lucija je osvojila sve naše simpatije kada je pobijedila, ni manje, ni više nego li državnu prvakinjom u bosu!

U veljači i ožujku je Lucija Atlija počela osvajati medalje u boksu, također i Jelena Došen. Obje su djevojke iz Biograda na Moru i marljivo treniraju u Zadru, prijeđu dnevno 70 kilometara kako bi odradile svoj trening u zadarskim klubovima Boxing klub Bandits ili Bandog Gym. Bili smo tada neizmjerno ponosni na njihov uspjeh: Jeleninu zlatnu medalju i Lucijinu broncu.

Lucija Atlija i Jelena Došen s trenerom Antonijem Zupčićem

Potom smo počeli brojiti zaražene od koronavirusa, Biogradu na Moru prijetila je karantena, Specijalna bolnica za ortopediju po medijima proglašena žarištem…Jednom riječju: katastrofa. Sport je bio ono zadnje na što smo većina nas pomislila. No ne i oni koji za sport srcem žive.

Stoga nas je posebno razveselila vijest da je Lucija Atlija nastavila s boksom, te u novonastalim uvjetima ponovno pobjeđuje.

Naime, u subotu, 19. rujna, u Boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu održano je natjecanje u boksu 1. HBL s protokolom kako bi bilo sigurno za sve sudionike, a isto se odvijalo na dva ringa zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja/ica i to bez gledatelja i navijača.

U skupini (ringu) B za žene, mlađe kadete, kadete i juniore, Lucija Atlija je prema rasporedu ušla u ring s Hrvojkom Čudina iz zagrebačkog Boksačkog kluba Omega, iskusnom 31-godišnjom boksačicom, višestrukom prvakinjom Hrvatske, koja je nastupala i u Poljskoj ligi…I naša, puno mlađa od protivnice, i neiskusnija u tom sportu, Lucija je ipak pobijedila!

I što na kraju reći nego: Bravo Luce!!! Čestitamo!!!

Lucijina prva pobjeda u veljači 2020.