Dirljiv oproštajni govor don Marina Krešića prilikom opraštanja od svojih župljana u župi Svete Stošije u Biogradu na Moru

Don Marin Krešić, donedavni župnik župe Svete Stošije u Biogradu na Moru oprostio se od svojih župljana u nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine,  sljedećim dirljivim rečenicama:

Dragi župljani!

Kao što znate, danas se opraštam od župe Svete Stošije u Biogradu na Moru.
Po odluci naših biskupa preuzimam župu Svetog Jure u Viru u Hercegovini.
Na kraju želim uputiti nekoliko riječi zahvale.
Prije svega zahvaljujem dragom Bogu na svemu. Bez Boga ovo bi sve bilo nemoguće. Hvala našim časnim sestrama, s. Angelini i s. Anki. One s ljubavlju čine svoj posao, samozatajno, od pjevanja, urednosti, kuhinje i drugih poslova.
Hvala našim pjevačim Velikom zboru, Zboru mladih i Dječjem zboru koji nedjeljama lijepo i radosno animiraju liturgijska slavlja. Budite uvijek radosni i raspjevani.
Hvala našim ministrantima. Malo koja župa ima ovako velik broj ministranata. Oni su uvijek bili redoviti kako na misama tako i na ministrantskim susretima.
Hvala vama dragi vjernici na svim vašim molitvama, na pomoći, na lijepoj riječi, gostoprimstvu.
Kada sam dolazio u Biograd radosno ste me primili i prihvatili. Mi svećenici nismo savršeni, ponekad imamo i svojih mana. Oprostite ako sam nekog povrijedio, bio grub. I ja svima opraštam.
Ostanite vjerni Bogu, ovoj župi i svojim svećenicima. Dolazite redovito na svetu Misu, molite se Bogu, primajte sakramente, šaljite djecu na vjeronauk. Isplati se biti Isusov, biti u njegovoj blizini. Župa Biograd ostat će mi u lijepoj uspomeni.
Hvala našim starim, bolesnima i nemoćnima. Hvala dragome Bogu na svim svetim Misama, ispovijedima, ostalim sakramentima, klanjanjima, ostalim pobožnostima, duhovnim razgovorima.
Molite za nas svećenike da ostanemo dobri i vjerni radnici na njivi Gospodnjoj. Sve ću vas nositi u srcu i molitvama. Kada sam dolazio u Biograd nisam znao kamo dolazim, a danas znadem odakle odlazim.
Neka vas prati Božji blagoslov i zagovor naše nebeske majke Marije.

(? Don Marin Krešić)

U nastavku poslušajte i sadržaj pisma zahvale koji su ovome omiljenom župniku uputili ministranti:

Podsjećamo, don Marin Krešić u Biograd je došao početkom 2019. kada je župa ostala bez omiljenog župnika, mons. Ivana Mustaća, koji je nakon kratke i teške bolesti 21. siječnja preminuo u bolnici u Zagrebu, te je 25. siječnja pokopan.

Već sada mnogi vjernici u župi Svete Stošije u Biogradu na Moru, koji su imali tu nesreću da ih dva omiljena svećenika napuštaju u kratkom vremenu, jedan svojom smrću, drugi odlaskom, tuguju za don Marinom Krešićem koji je u Biogradu na Moru bio poprilično angažiran svećenik.

O tome svjedoče i brojni video zapisi i live prijenosi koji su objavljeni na društvenim mrežama, na Facebook stranici župe Svete Stošije, Biograd na Moru, gdje se i danas mogu i pogledati:

I tako dalje…

Izvor: Župa Svete Stošije, Biograd na Moru, Facebook