Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru pokrenula reaktivaciju djelatnosti uz nova pravila

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru vraća se na svoju osnovnu djelatnost, o čemu su obavijestili svoje pacijente na Facebooku. Sadržaj obavijesti prenosimo u cijelosti:

VAŽNA OBAVIJEST‼️ 📢

Poštovani,

▪️Veseli nas što dosadašnje i buduće korisnike usluga naše Ustanove možemo obavijestiti da je Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru pokrenula reaktivaciju djelatnosti u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva RH i HZJZ, a u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom vezano za SARS-CoV-2.

▪️Aktivirane su ambulante svih djelatnosti te se rad odvija kroz jutarnju i popodnevnu smjenu. Pacijenti se zasad pozivaju s postojećih lista čekanja prema liječniku te se naručuju u točno određeno vrijeme da bi se ispoštovale sve protuepidemijske mjere.

▪️Molimo sve pacijente da se pridržavaju određenih termina, jer nije moguće zadržavanje po bolničkim čekaonicama više nego je to nužno. Vjerujemo da će se kroz pojačan rad ambulanti pružiti usluga svakom pacijentu u najkraćem mogućem vremenskom roku. Narudžbe novih pacijenata će se obavljati svim dostupnim kanalima kao i dosad.

▪️Molimo pacijente da dolaze isključivo uz prethodnu najavu i dogovoreno vrijeme. Molimo pacijente koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i simptome respiratorne infekcije da odgode termin pregleda!

▪️Na ulazu u bolnički krug je postavljen trijažni šator i svaki pacijent je obvezan ispuniti upitnik, te proći trijažu prije nego bude upućen u određenu ambulantu.

▪️Operativni program će se postupno reaktivirati sukladno propisanim mjerama Ministarstva zdravstva RH i HZJZ. Predviđeno je da se krene smanjenim obujmom i zahvatima koji ne zahtijevaju dug postoperativni oporavak i dužu hospitalizaciju.

▪️ Omogućiti ćemo pacijentima da naprave preoperativnu obradu u našoj ustanovi , ali po narudžbi u dogovorenom terminu, te molimo da se istog pridržavate.

▪️U skopu preoperativne obrade obvezan je negativan nalaz brisa na SARS CoV-2, a isti ne smije biti stariji od 24 sata.

▪️ Pacijent će biti upućen na uzorkovanje od strane svog obiteljskog liječnika, a u dogovoru s epidemiološkom službom.

▪️ Bez negativnog nalaza neće biti moguće hospitalizirati pacijenta za planirani zahvat! Sve zahvate koji nisu hitni, preporučeno je odgoditi do poboljšanja epidemiološke situacije.

▪️Čim se steknu uvjeti krenut će se i sa stacionarnom rehabilitacijom. Pacijenti koji su na listama čekanja imat će prednost i bit će pozvani. Za hospitalizaciju je isto tako, uz ostala potrebna odobrenja, obvezno imati i negativan nalaz brisa na SARS-CoV-2, ne stariji od 24 sata prije hospitalizacije. Pacijenta upućuje liječnik obiteljske medicine te se obavlja u dogovoru s epidemiološkom službom u skladu s planiranim terminom hospitalizacije.

▪️Molimo pacijente za iskrenost pri davanju potrebnih anamnestičkih podataka u interesu veće zdravstvene sigurnosti svih. Isto tako molimo da se pridržavaju uputa koje će dobiti pismeno ili usmeno.

▪️Svi se nadamo da će epidemiološka situacija dozvoliti što skoriju normalizaciju bolničkog sustava i pružanja što većeg broja usluga po svim standardima kvalitete, a do tada molimo za strpljenje i suradnju u svrhu pružanja što kvalitetnije skrbi svima kojima je potrebna.