Glagoljaštvo u Biogradu i biogradskom kraju

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru započet će u prostorijama knjižnice u četvrtak, 18. listopada s početkom u 18 sati, a govorit će se o dugoj povijesti glagoljaštva u Biogradu i njegovoj okolici.

 Za sve posjetitelje koji o dugoj tradiciji glagoljaštva u našim krajevima žele saznati malo više, Gradska knjižnica Biograd na Moru i Udruga glagoljaša Zadar organiziraju čak dva predavanja.

O prvoj temi pod nazivom „Glagoljaštvo kod benediktinaca i benediktinske zajednice Biograd“ govorit će otac Jozo Milanović iz benediktinskog samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu (u mjestu Tkon, na otoku Pašmanu.)

Otac Jozo Milanović

A više o glagoljaštvu u samom Biogradu i biogradskom kraju u drugom predavanju istoimenog naziva reći će ravnatelj Zavičajnog muzeja Biograd na Moru Draženko Samardžić.

Oba predavanja moderirat će predsjednica Udruge glagoljaša zadar Danijela Deković, prof.

Dakle, U ČETVRTAK, 18. LISTOPADA, U 18 SATI u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru govorit će se o glagoljaštvu benediktinaca i benediktinske zajednice i glagoljaštvu u Biogradu i biogradskom kraju. Organizatori se već sad raduju vašem/našem odazivu.