Uskoro u Biogradu tradicionalno okupljanje ljubitelja Winnetoua

Duh slavnog Winnetoua ponovno će u lipnju dotaknuti Biograd. Naime i ove godine održat će se Winnetoufest 2018., tradicionalni susret ljubitelja filmova o pustolovinama indijanskog poglavice Winnetoua nastalih prema romanima njemačkog pisca Karla Maya. Uzbudljiv i raznolik izletnički program trajat će tjedan dana tj. od subote 2. lipnja do subote 9. lipnja.

Sudionici će obilaziti mjesta snimanja filmova i najpoznatije lokacije u okolici Biograda na Moru, Zadra, Benkovca, Šibenika i Splita: NP Paklenica, Modrič-Rovanjska, Jasenice, kanjon rijeke Zrmanje, PP Velebit, Tulove grede i prijelaz Prezid, Raštević, PP Vransko jezero, Omiš – rijeka Cetina, Grobničko polje, Platak i dr.

Između mnogih potencijalnih lokacija širom svijeta upravo su navedena područja svojedobno bila odabrana kako bi „glumila“ američki Divlji zapad.

Zajedničko produkcijom Rialto filmova iz Berlina i Jadran filma iz Zagreba u razdoblju od 1962. do 1968. godine tu je snimljeno ukupno 11 filmova o Winnetou, koji se u Njemačkoj do danas smatraju najgledanijim filmovima svih vremena! Sva ta mjesta u svoj svojoj ljepoti netaknute prirode sačuvana su sve do dana današnjeg i njihov obilazak svim sudionicima predstavlja nezaboravan doživljaj. Iz godine u godinu rado im se vraćaju.

Prošle godine susretu je nazočila i Hella Brice, supruga francuskog glumca Pierra Brice koji je utjelovio legendarni lik indijanskog poglavice Winnetoua. Sudionicima su se pridružile i glumice Macha Méril i Marie Versini (Winnetouova sestra Nsco-Tschi).

Snimljena je i najava za Winnetoufest 2018. (u prilogu).

Foto: Damir Kovačić Winnetoufeste