Novo u „Divi“ na katu Bure Centra: Maderoterapijom kontra celulita!

Na tržištu postoje različite metode za smanjivanje celulita – od kavitacije, preko laserskog tretiranja narančine kože, do ultrazvučnih frekvencija. Unatoč velikom izboru raznih metoda i tehnika, žene ipak sve više biraju masaže s rezbarenim drvenim valjcima koji pak izgledaju kao da su izašle iz bakine kuhinje. Metoda je nastala devedesetih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji, a u posljednje vrijeme veliki je hit u Hrvatskoj. Riječ je o tzv. maderoterapiji, što je novost u Salonu ljepote Diva na katu Bure Centra. Reklo bi se, baš u pravi čas tj. uoči nove ljetne sezone kada nastojimo spremne uskočiti u bikini.

„Maderoterapija je masažna tehnika koja se pokazala najučinkovitija kada kad je u pitanju velika ženska boljka celulit“, započinje novu priču vlasnica kozmetičkog salona Diva Marija Jeličić.

Salon ljepote Diva na katu Bure Centra

Maderoterapija najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica uz pomoć posebnih drvenih valjaka.

„Osoba se prvo masira glatkim drvenim valjkom kako bi se privikla na ovu masažu. Koža se potom tretira valjkom za piling koji potiče cirkulaciju, a zatim slijedi tretman posebno rezbarenim valjkom kojim se ulazi u dublje slojeve kože. Tretman podrazumijeva i masažu drvenim čašicama s rezbarenim dijelovima i bez njih, a kojima se dodatno uklanja narančina kora, te pomagalo za konturiranje tijela.“, objašnjava Marija.

Marija Jeličić i Salon ljepote Diva kontra celulita

Ne samo da smanjuje narančinu koru na kritičnim područjima tijela, ova metoda ima i druge blagodati.

„Maderoterapija pomaže svima koji imaju problema s tonusom mišića, cirkulacijom ili zadržavanjem vode zbog hormona i načina života“, dodaje Marija.

Rezultati se brže primjećuju kod punijih osoba kod kojih su poboljšanja vidljiva već nakon jednog ili dvaju tretmana. No za značajniji pomak potrebno je pak podvrgnuti se barem deset tretmana. A jedini nedostatak maderoterapije jest – ova metoda ne preporučuje se osobama s proširenim krvnim žilama.

Maderoterapija uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica uz pomoć posebnih drvenih valjaka