Uzrok požara na trajektu „Kijevo“ je tehnički kvar na elektro-instalacijama

Načelnik iz Tkona dobio informaciju iz „Jadrolinije“ do kada bi bila u prekidu linija zbog požara na trajektu „Kijevo“, piše portal 057info..

Jučer  je na trajekt „Kijevo“ koji održava prometnu liniji Biograd-Tkon, izbio požar zbog čega je ta linija do daljnjega u prekidu.

Iz Jadrolinije su uputili putnike koji se zbog požara nisu ukrcali na liniju iz Biograda za Tkon na otoku Pašmanu u 11 sati, da do otoka Pašmana dođu preko trajektne linije za Preko, iz Gaženice. Tijekom dana je zbog juga došlo do prekida većina linija u Jadranu.

No, to nije utješno za liniju Biograd – Tkon jer iz Jadrolinije ni jutros nisu  rekli do kada će tako biti. Tek obavijest da je  trajektna linija 432 Biograd – Tkon u prekidu. Putnici i vozila preusmjereni su na liniju 431 Zadar (Gaženica) – Preko.

Načelnik Tkona Anđelo  Palaškov, nije sjedio skrštenih ruku već je zvao u „Jadroliniju“ i dobio manje-više informacije koje najavljuju uspostavu linije u ranim poslijepodnevima satima. Do tada bi trebao stići  trajekt „Otok Pašman“ iz Ploča.

Iz „Jadrolinije“ su na novinarski upit, postavljen iza 8 sati, tek iza podne poslali odgovor da će to biti do kraja dana.

Trajekt „Mate Balota“ koji je jučer  trebao doploviti iz Zadra, prema informacijama  koje sam dobio u Jadroliniji, nije mogao radi jakog juga, a ne bi mogao ni pristati na rampu u Biograd, gdje je još uvijek „Kijevo“. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo.

Na mjestu događaja, policija u suradnji s inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite proveli su očevid. Prema rezultatima provedenog očevida, uzrok požara je tehnički kvar na elektro-instalacijama u jednoj kabini, uslijed čega je navedena kabina u potpunosti izgorjela dok se požar proširi i oštetio obližnje druge kabine, navodi se u priopćenju iz PU zadarske.

Da je jugo potpirilo vatru u kabinama, tom se moglo vidjeti iz  snimki koje su se pojavile. Srećom da je trajekt bio bez putnika i vozila, ističe načelnik  Palaškov.

Na „Kijevu“ se  jutros radio očevid i inspekcija prije nego otplovi na škver u Šibenik, prenosi načelnik Tkona.

Trajekt „Otok Pašman“, međutim, nije zamjenski trajekt jer njega je Jadrolinija kupila za liniju Biograd – Tkon izgradnjom  novog pristaništa u Tkonu.

Tada je bilo rečeno kako „Kijevo“ koji je ciljano rađen u splitskom škveru za tu kratku liniju u Pašmanskom kanalu, neće je više održavati, ali je taj mali trajekt  na sreću  zadržan.

S obzirom na veličinu prometa i učestalost linija, načelnik Tkona odavno je uputio je zahtjev  prema „Jadroliniji“ za nabavkom većeg trajekta na morskoj vezi s Biogradom.

Podsjetimo se kako je to jučer izgledalo:

Izvor. 057info