Sretan rođendan Rajki Anđelić Maslovarić!

Rajka Anđelić Maslovarić, hrvatska pjesnikinja iz Jelse na otoku Hvaru danas slavi rođendan. U svojim pjesmama opjevala je grad Biograd na Moru u kojem već dugo živi i radi. Jednu svoju prekrasnu autorsku pjesmu o našem gradu nedavno nam je poslala i mi smo je rado podijelili s našim cijenjenim čitateljicama i čitateljima. Riječ je o pjesmi „Usrid Jadrana“.

Rajka Anđelić Maslovarić objavljuje prozu te poeziju, a osim čakavskih stihova piše i na književnom standardu. Pjesme intenzivnije piše otkako se umirovila. Više puta bila je sudionicom pjesničke manifestacije „Susret čakavskih pjesnikinja otoka Hvara“.

Osim nama najvažnije njene zbirke „Biograd u pismama“ objavila je zbirke „Škura o cakla“, „Zagrljaj s dugom“, „Radost: pjesme za djecu“, „Zagrljaj“, zbirku čakavskih haikua i dr. Pjesme su joj tiskane u časopisu „Kana“, književnim časopisima „Marulić“, „More“ i „Zadarskoj smotri“. Haiku objavljuje u časopisu „Haiku“, glasilu Društva hrvatskih haiku pjesnika iz Zagreba kojeg je članica te u zbornicima haikua tiskanim povodom susreta haiku-pjesnika u Samoboru, Ludbregu, Kloštar Ivaniću, Krapini (Haiku dan Dubravko Ivančan), Milni na Braču te „Jezik naših materih“ na Hvaru.

Podsjećamo da je pjesnikinja gostovala u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru povodom manifestacije “Noć knjige 2023.”:

Rajka je rado viđena gošća na raznim događanjima u biogradskom Zavičajnom muzeju. Imali smo jednom prigodom  čast poslušati njene pjesme o davno proživljenim danima djetinjstva koje su, vjerujemo, u svakome budile nostalgična sjećanja. Njena supermoć su recitacije u dijalektu, izvornoj čakavštini s otoka Hvara, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Volimo Vas Rajka i sretan rođendan Vam od srca želimo!

Osim lijepih želja upućenih našoj dragoj Rajki, svima koji danas slave želimo sretan imendan! Prema katoličkom kalendaru, imendan danas slave osobe imena Nikola, Nikolina, Nikša, Niko, Nika…