U subotu u 18 sati i 11 minuta „ZVON za Vukovar“i iz Biograda na Moru

U subotu, 18. studenog 2023. godine točno u 18 sati i 11 minuta zvona zajedno s ostalim crkvenim zvonima diljem Hrvatske u znak sjećanja na žrtve Vukovara zvonit će zvona crkve sv. Roka i crkve sv. Ante u Biogradu na Moru.

„UJEDINIMO SE U MOLITVI ZA HRVATSKU I ZAHVALIMO ZA ŽRTVE ŽIVOTA PALIH BRANITELJA I CIVILA NA OLTARU DOMOVINE.

U ZNAK SJEĆANJA NA SVE ONE KOJI SU ŽIVOT DALI ZA OBRANU DOMOVINE OGLASIT ĆE SE I CRKVENA ZVONA U 18:11 h. S obzirom na to da se trenutno mijenja instalacija zvona crkve sv. Stošije, večeras će zvoniti zvona crkve sv. Roka i crkve sv. Ante.

U SVOJIM DOMOVIMA UPALIMO SVIJEĆE U ČAST POGINULIM BRANITELJIMA I CIVILNIM ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA.“ izvorno su obavijestili iz župe sv. Stošije u Biogradu na Moru.

Iz župe sv. Stošije stoga pozivaju sve nas, bez obzira gdje se nalazili, da u naznačeno vrijeme na trenutak zastanemo i pomolimo se za sve žrtve zlodjela tijekom Domovinskog rata.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, inicijativu “ZVON za Vukovar” pokrenuo je Franjevački samostan u Vukovaru kako bi svake godine 18. studenoga u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvonila u znak sjećanja na žrtvu Vukovara te pozvala vjernike na molitvu za žrtve zlodjela i one koji su ih počinili.

Crkva sv. Ante