RTL upozorava: Predstavljaju se kao ovlašteni od strane RTL-a, skupljaju humanitarnu pomoć a riječ je o prevari!

Jutros oko 9 sati očekujemo GSL dostavu i netko nam pozvoni na vrata, mislimo dostava, kad ono – ispred vrata stranac. Crnomanjast momak,  srednje visine, loše govori hrvatski, napaćenog pogleda…Pita on da govorimo li mi hrvatski. Još najbolje da ne govorimo, odgovaramo mu. Kad on, da skuplja humanitarnu pomoć za djecu s teškoćama u razvoju, pokazuje on neke papire, skoro da smo mu se sažalili, ali jbg. dostavu čekamo. Nemamo gotovine u kući nego onoliko koliko smo spremili za dostavu. Govorimo mi njemu na odličnom hrvatskom, iako nas neki čitatelji upozoravaju da nam se omakne i koja srpska riječ, npr. ona nesretna „dopada“, za koju su neki stari jezikoslovci još u XIX. stoljeću tvrdili da je u hrvatski narod ravno iz crkava, sudnica i sl. stigla iz njemačkog jezika (od njem. gefallen)… Da ne duljimo, govorimo mi njemu neka on nama ostavi broj računa, pa ćemo mi njima uplatiti onlajn…Nismo ni izrekli do kraja, kad on dade petama vjetra!

Uglavnom, sad je stvar postala ozbiljna. RTL ozbiljno upozorava na te prevarante.

„Obavještavamo građane da su se pojavili prevaranti koji se lažno predstavljaju kao ovlaštene osobe od strane RTL-a i koji hodajući od vrata do vrata danas u gradu Biogradu, ‘sakupljaju’ novac za djecu s posebnim potrebama.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prevaru. Slučaj je prijavljen policiji.

Građane ujedno molimo da se ako primijete osobe koje se predstavljaju kao RTL i sakupljaju novac – odmah jave na broj telefona +385 1 3660 000 ili email adresu rtl@rtl.hr.

Riječ je o prevari i kaznenom djelu lažnog predstavljanja.“

Nemojte se vi nama dati prevariti i ovom prigodom zahvaljujemo čitateljici koja nas je još dodatno upozorila na ove prevarante. U stvari, da nije nje, mi bismo još živjeli u uvjerenju da smo propustili donirati za potrebite!