„Biogradska noć“ se vraća kući!

Najveća i najznačajnija manifestacija u Biogradu na Moru je Biogradska noć. Održava se svake godine u noći 4. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Nakon stanke zbog pandemije COVID-a 19, Biogradska noć se vraća kući!

Biogradska riva i stara gradska jezgra u toj noći pretvaraju se u jedinstvenu pozornicu.

Duž rive s početkom u 21 sat među okupljenim mnoštvom izmjenjivat će se mažoretkinje, gradska glazba, klape, folkloristi, živopisne zabavljačke skupine, brojni drugi zabavljači, ulični performeri i akrobate, a sve to uz jedinstvenu dalmatinsku kuhinju, koja sve više iščezava na cijelom Jadranu. Ovom prigodom, večer obećava gastro doživljaj uz specijalitete na otvorenom koji će se pripremati i degustirati uz neizostavnu ponudu hrvatskih suvenira. Upoznat ćete i način pripreme tih specijaliteta.

Na rivi, na pozornici ispred zgrade Gradske uprave izmjenjivat će se nastupi klape Kampanel i Nene Belana i njegovog pratećeg benda Fiumensi.

Sve ovo što je navedeno, kao i svake godine, bit će popraćeno veličanstvenim vatrometom uz brojne druge zvučne i vizualne efekte. Atraktivnim defileom osvijetljenih brodica započinje cijeli taj nezaboravni nebeski piroglazbeni spektakl, kada će svi mogući kamere i mobiteli biti iznad glava, uprti u nebo.

Broji se dakle sitno: Nakon stanke zbog pandemije COVID-a 19, Biograd željno iščekuje svoju najdužu noć, Biogradsku noć 4. kolovoza.

Dok čekamo, prisjetimo se prijašnjih godina Biogradskih noći…

Prisjetimo se i raskošnih vatrometa kakvi su bili prijašnjih godina… Probrali smo ovdje nekoliko solidnih amaterskih video zapisa s YouTube-a koji će poslužiti svrsi: