Tko to u Biogradu na Moru može prvi put biti u Vukovarskoj ulici za obljetnici pada Vukovara i Škabrnje i isticati važnu obljetnicu za vlastitu samopromociju?!

Diljem Hrvatske i svijeta ovih dana dostojno se obilježavala obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje, mještana civila i slabo naoružanih hrvatskih branitelja koji su agresoru herojski pružali otpor mjesecima tijekom najstrašnijih dana stradavanja Hrvata u novijoj povijesti Hrvatske. I Biograd na Moru odnosno njegovi građani, od najmlađih do najstarijih, s tugom i ponosom prisjetili su se tih najtežih dana Domovinskog rata od osnutka mlade hrvatske države.

U utorak uvečer, 17. studenog 2020. godine oko 19 sati, ujedinjeni u tuzi protiv zaborava zajedno s ostalim građanima sudjelovali smo u svečanom mimohodu, molitvi i polaganju lampiona duž Vukovarske ulice u Biogradu na Moru. U noći sa 17. na 18. studenog 2020. godine ulicu u Biogradu na Moru koja nosi naziv ranjenog, ali ponosnog grada heroja u kilometarskom nizu obasjali su lampioni. Svojim svjetlom prenosili su poruku koja se i danas nosi u srcu svakog hrvatskog čovjeka: da žrtva nije bila uzaludna.

Među okupljenim građanima zamijetili smo neke kandidate koji se na unutarstranačkim izborima biogradskog HDZ-a kandidiraju za predsjedništvo na lokalnoj razini. Dok je, primjerice, Melanija Ražov Radas, kandidatkinja za predsjednicu GO HDZ-a u miru i tišini sudjelovala u molitvi te upaljeni lampion položila u Vukovarskoj ulici, dakle, bez velikih riječi i pompe koja obično prati ljude koji se nalaze u politici, postoje i oni koji bi svaki događaj iskoristili za vlastitu samopromociju. To znamo sa sigurnošću, jer smo osobno nazočili ovom dostojanstvenom događaju. Zamoljena za bilo kakav komentar, Melanija Ražov Radas pristojno je odbila napominjući da je ondje isključivo kako bi odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Premda je u Vukovarskoj ulici u Biogradu na Moru Ivan Knez prvi put viđen u dugom nizu godina od kada se ondje odaje počast herojima, nedugo nakon toga aktualni gradonačelnik na tu temu daje Velimiru Brkiću veliki intervju koji je u tiskanom izdanju Zadarskog lista objavljen na polovici stranice. Tu prvi čovjek grada ne propušta priliku naglasiti kako je odaziv ljudi puno veći nego ranijih godina te da je paljenje lampiona i mimohod  ove godine organizirao Grad Biograd na Moru. Između redova, upravo on stoji iza ovog okupljanja, skupa a svojom svitom. Ovom prigodom demantiramo i prethodni članak na tu temu, jer smo mislili da je okupljanje bilo spontano.

U intervjuu je objavljen i gradonačelnikova slika na kojoj pozira s najvećom svijećom koja se mogla pribaviti u nekom od brojnih trgovačkih centara koji posluju u Biogradu na Moru, a svijeća je, naravno, obojana nacionalnim simbolima u vosku, grbom i zastavom.

Izvor: Zadarski list, kad objave članak u internet izdanju, linkamo ga 🙂