Karlo Fuzul iz Biograda na Moru osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika!

Koncem listopada održano je Državno natjecanje iz engleskog jezika na kojem je mladi Karlo Fuzul, učenik Srednje škole Biograd na Moru osvojio 1. mjesto! Iako je prošlo već nekoliko dana od sretne vijesti da Biograd na Moru ima šampiona, čestitke još uvijek pristižu Karlu i njegovim roditeljima. I cijela priča oko tog natjecanja imala je svoj „happy end“.

Naime, zbog epidemiološke situacije državna natjecanja bila su otkazana, ali nakon što su roditelji, učenici i nastavnici protestirali, Agencija za odgoj i obrazovanje odlučila je održati natjecanje online u odgođenom terminu. Da nije bilo ove odluke, ne bi bilo ni fantastičnog uspjeha budućeg ekonomista Karla Fuzula iz Biograda na Moru.

Karlo Fuzul, učenik 2. razreda smjera ekonomist biogradske srednje škole, natjecao se na listi B za 2. razred i osvojio 95 boda – 50 bodova nosio je ispit, 25 bodova sastavak i 25 usmeno izlaganje.  Naime, u srednjim školama natjecali su se učenici 2. i 4. razreda na listama A (gimnazije), B lista (ostale škole) i C lista (učenici školovani na engleskom). Zanimljivo je i nije naodmet napomenuti da bi Karlo i na listi A-gimnazije, zahvaljujući visokom broju bodova – bio drugi u državi!

Državno natjecanje održavalo se ukupno dva dana, 28. (sastavak i test) i 29. (usmeno izlaganje putem videokonferencije na zadanu temu koja se izvlačila – Cyberbullying) listopada. Kroz natjecanje pratila ga je mentorica Zrinka Škara, prof. engleskog i francuskog jezika.

Čestitamo Karlu i njegovoj mentorici na osvojenom prvom mjestu i ovom iznimno velikom uspjehu na državnoj razini!

P.S. Karla Fuzula ugostio je u petak, 6. studenog 2020. godine Radio 057, gdje je sudjelovao u emisiji “Na mladima svijet ostaje”.  Što je mladi šampion govorio u eteru spomenutog radija poslušajte u linku OVDJE 🙂