Zbor Ivice Kero, ravnatelja Srednje škole Biograd, “Magnificat” iz Bibinja poslao moćnu poruku za Uskrs!

U Biogradu na Moru malo kome je poznato da je Ivica Kero, ravnatelj Srednje škole Biograd, već dugi niz godina  ujedno i voditelj zbora „Magnificat“ iz Bibinja.

Na inicijativu mladih, zbor je osnovan u listopadu 1996. godine kada su svoj prijedlog o osnivanju zbora mladih uputili tadašnjem bibinjskom župniku Anđelku Buljatu koji je prijedlog i uvažio.  Kada su počeli pjevati, u župi su bile četiri mise, a misa na kojoj su oni pjevali bila je najposjećenija.

Prve četiri godine zbor je vodila Bernardica Šindija, a ostalih devetnaest Ivica Kero koji, osim što vodi ovaj zbor,  pjevanje članova prati i svojom akustičnom gitarom.

Osim što imaju i svoje autorske pjesme, zbor je nastupao na brojnim festivalima duhovne glazbe, održao koncerte u Zagrebu, Čakovcu, diljem Zadarske županije i u Austriji.

Članovi zbora nisu željeli da nakon 23 godine njihovog djelovanja Uskrs prođe bez pjesme, te su se prilagodili aktualnoj situaciji s pandemijom COVID-a 19, prema kojoj valja izbjegavati javna i sva ostala okupljanja. Stoga su odlučili s mobitelima iz svojih domova snimiti prigodni videospot za pjesmu „Marija Magdalena (Uskrsnu Isus doista ženo)“.

Tekstualni dio pjesme  napisao je don Zdenko Dundović, dok je glazbu napisao Tomislav Pehar. Pjesmu su na YouTube-u objavili baš na Uskrs, 12. travnja 2020. godine, i tako uputili moćnu poruku nade, zajedništva i radosti zbog uskrsnuća Isusa Krista.