Prilika! Povoljno se prodaje POS-ov stan u Biogradu na Moru s pogledom na građevinsku dizalicu, šutu i hrđavu armaturu

“Prodajem POS-ov stan, površine 55 m2 u izgradnji, u turističkom naselju APN-a, s pogledom na građevinsku dizalicu, šutu i hrđavu armaturu. Idealno za obitelji s djecom. Dan dovršetka radova i useljenja nepoznat (poželjno vršiti pritisak na APN). Vlasnički papiri neriješeni, izvođač u stečaju, građevinske i uporabne dozvole nema, stoga sam spreman na pregovore oko cijene. Kvadrata je 55, a cijena 45 tisuća eura” stoji u oglasu koji je objavljen na internetskim stranicama www.oglasi.hr pod imenom “PRILIKA! POS-ov stan u Biogradu na moru”.

Podsjetimo, kupci stanova, koji za njih plaćaju kredit već godinu dana, trebali su useliti u lipnju prošle godine, no ipak nisu. Nakon smrti vlasnika tvrtke, koja je bila izvođač radova, na gradilištu je sve stalo, a ugovor je s istom i raskinut.

Očajnim mladim obiteljima u Biogradu očito nije preostalo ništa drugo osim sarkazma i ironije u dramatičnoj situaciji kada  moraju donijeti definitivnu odluku hoće li ostati ili odustati od stanova POS-a koji su zapeli u gradnji još u lipnju prošle godine i nitko ne zna hoće li i kada biti dovršeni.

Za sada je od stanova odustalo desetak mladih obitelji, a još toliko je na putu da isto napravi do sredine idućeg tjedna, kad im ističe rok od osam dana.

Stanari APN krive jer ih nije obavijestio o problemima na gradilištu. Građevinska tvrtka koja je na gradilištu ostavila i dizalicu otišla je u stečaj, a na natječaju za novog izvođača radova jedina ponuda je bila duplo skuplja od predviđenih 9 milijuna kuna za izgradnju. – navodi Zadarski.hr

Međutim, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir odgovorio im je da ne postoji odgovornost države u ovakvim situacijama.

Fotografija: Grad Biograd na Moru (Facebook)