Policija na biogradskom radiju – izmislili 30. rođendan kako bi namjestili nagradnu igru?

Molimo vas da istražite ovu korupciju o kojoj priča cili grad, javila se na adrese više medija anonimna grupa građana okupljena pod nazivom “Za bolji Biograd”. – piše 057 info. Ako su anonimni, vjerojatno se s razlogom boje za svoju sigurnost, dodali bismo. U nastavku pogledajte što nam 057 info još otkriva o možebitnoj aferi u Biogradu na Moru, a o kojoj trenutno bruji cijeli grad.

U priopćenju za medije navedene su ozbiljne optužbe prema kojima je nagradna igra lokalnog radija BnM, u vlasništvu gradske tvrtke Croata, namještena. Naime, radio koji, kako sami ističu na svojim stranicama, djeluje od 31. srpnja 1992. godine, ove je godine proslavio 30. rođendan (?!) i tim povodom darovao dva vozila.

– Izmislili su da je okrugli 30. rođendan i osigurali nagradni fond s prvom nagradom automobilom. Grad Biograd izdao je dozvolu i izvlačenje se održalo na plaži Bošani. Prvu nagradu dobiva majka od direktoričinog (Nikolina Kovačević) dečka Marka Mikića, Dijana Mikić iz dalekog Šibenika. Druga nagrada skuter je, gle čuda, dodijeljena majci (Vesna Šekulin) jedne naše gradske službenice Drine Bešenić. Drina je pročelnica jedinstvenog upravnog odjela i tajnica gradskog HDZ-a, a bila je voditeljica ureda gradonačelnika. Još su i po svojim medijima objavljivali fotografije dodjele i smijali nam se u lice!, navodi se u pismu u kojem se, među ostalim, ističe i kako je gradonačelnik Ivan Knez Nikolinu Kovačević predstavljao kao velikog stručnjaka.

Kako bi provjerili prvu povezanost između vodstva radija i dobitnika nagradne igre, navodi 057 info, pokušali smo doći do prozvane, sada već bivše direktorice, no mobitel s njezinim posljednjim nam poznatim brojem je isključen. Očitovanje smo zatražili i od Grada Biograda, no oni se ograđuju time da nisu samostalni vlasnici tvrtke, ne komentirajući optužbe na račun pročelnice.

– Vezano za Vaš gornji navodni upit ističemo kako je Grad Biograd na Moru suosnivač društva Croata d.o.o. zajedno s drugim Općinama, Sv. Filip i Jakovom, Pakoštanima i Pašmanom, te da isti ne upravlja radijom BnM, ukoliko imate eventualne upite obratite se v.d. direktoru BnM radija, ukoliko to smatrate potrebnim.

Kao što smo smatrali potrebnim da se gradska uprava očituje o slučaju s kojim se povezuje njihova službenica, tako smo smatrali potrebnim obratiti se v. d. direktoru Željku Domitroviću. No, ni on nije reagirao na naše pozive, ali su nam na radiju istaknuli kako novo vodstvo i struktura radija nemaju veze s tim događanjima. Njih je posjetila i krim policija.

– Odmah nakon saznanja započeli su izvidi iz domene gospodarskog kriminala, potvrdila je zadarskom portalu 057 info glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin koja zbog tajnosti izvida nije mogla otkrivati više informacija.

Video samog izvlačenja sretnih dobitnika nagradne igre snimljen je uživo na plaži Bošana, objavio ga je 31. srpnja ove godine BnM portal i, kako se ondje još uvijek nalazi, pogledati ga možete na Facebook stranici portala.

Izvor: 057 info

Naslovna fotografija: Facebook stranica Discover Biograd