VRO Oluja – 5 minuta za sjećanje

Na današnji dan, 5. kolovoza 1995. godine, zajedno smo s neizmjernim ponosom gledali kako se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava. Malo tko se ne sjeća gdje je bio onog trenutka kada je objavljeno da su hrvatska policija i vojska oslobodile Knin i malo tko je tada mogao suspregnuti suze. Bio je to povijesni trenutak za jedinu nam domovinu Hrvatsku.

Danas, nakon protekle 24 godine, s osobitim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su nesebično branili domovinu te nam omogućili stvaranje samostalne i slobodne Republike Hrvatske. Bez njih današnje slavlje ne bi bilo moguće.

Mnogi su za našu Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje i svoje veliko srce za domovinu. S posebnim pijetetom zahvaljujemo obiteljima poginulih hrvatskih branitelja koji su položili svoje živote na Oltar domovine. Neka im je vječna slava i hvala.

Poštovani čitatelji, čestitam vam ovaj veliki dan za Hrvatsku, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, uz kratki povijesni video prikaz vojno-redarstvene operacije Oluja u kolovozu 1995. godine: VRO Oluja – 5 minuta za sjećanje.