I Biograd na Moru dobio službenu plažu za pse

Dalmacija i nije baš  poznata poznata po svojim pet friendly plažama budući je vrlo malo posebno službeno označenih plaža za pse. Ako na morsko osvježenje vlasnik psa želi povesti svog najboljeg krznenog prijatelja tako bi se mogao naći u problemu. No ipak, polako ali sigurno promjene su vidljive i na tom smjeru.

Još donedavno Biograd nije imao plažu na kojoj se psi smiju kupati, a na svim uređenim plažama nije bilo uputno dovoditi ih, jer su se mnogi kupači često bunili i protivili, osobito  jer su se psi ponekad dovodili među djecu. Psi su se komotno mogli kupati izvan grada, što su mnogi stalni gosti Biograda na Moru uredno poštovali.

Službenom oznakom „Plaža za pse/Dog’s beach“ na samoj rivi (pogledati fotografiju) napokon su riješene sve peripetije kamo s psima za ljetne žege. Uz službenu oznaku stoji i upozorenje na mokar i slizav pod, što znači da pristup ovoj plaži nije dovoljno uređen.

U blizini službene plaže za pse je parking koji se plaća i od obližnjeg parkinga do plaže tek je sekunda ili dvije. Do plaže se lako može doći i pješice uz šetnicu. Isto tako i do hlada za pse u obrnutom smjeru.

Fotografija: Discover Biograd