Besplatni preventivni sistematski pregledi za hrvatske branitelje: ne čekajte poziv, javite se

S obzirom da populacija hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata postaje sve starija te su zdravstvene potrebe hrvatskih branitelja sve izraženije, posebice onih koji su u Domovinskom ratu duže vremensko razdoblje bili izloženi traumatskim iskustvima te onih koji se nalaze u teškoj novčano – materijalnoj situaciji, Ministarstvo hrvatskih branitelja posebnu pažnju posvetilo je zaštiti i očuvanju njihovog zdravlja.

Nakon donekle uspješno završenog programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u 2017. i 2018. godini Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja s organizacijom preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja na području čitave Republike Hrvatske.

Organizacijom preventivnih sistematskih pregleda u cilju što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, iz Ministarstva žele upozoriti populaciju hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motivirati hrvatske branitelje da aktivno sudjeluju u očuvanju, unaprjeđenju i kontroli svoga zdravlja.

Pregledi se provode u općim/županijskim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima Zagreb, Osijek, Split i Rijeka, a podrazumijevaju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne i specijalističke preglede.

Za prijavu i sve potrebne informacije možete se obratiti područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja ili županijskom centru za psihosocijalnu pomoć, prema mjestu prijavljenog prebivališta, osobno dolaskom na adrese ili pozivom na brojeve telefona pojedinih centara.

Za Zadarsku županiju adresa je Molatska 11a u Zadru, radno vrijeme područne jedinice jest od ponedjeljka do petka od 9 ujutro do 15 sati poslijepodne, a kontakt telefonski broj 023/313 – 970.

Dodatna E-mail adresa za sve dodatne informacije i prijave je: sistematski.pregledi@branitelji.hr

Sve ovo dio je službenog dopisa koji sam dobila iz Ministarstva hrvatskih branitelja. U skladu sa sadržajem, lijepo poručuju: ne čekajte poziv, javite se.