Željko Katuša iznenada preminuo u 56. godini; za života je značajno unaprijedio ravnokotarsko vinogradarstvo

Iznenada, u 56. godini života, ujutro, 10. ožujka 2019. godine napustio nas je Željko Katuša. Bio je pošten i častan čovjek, iza sebe je ostavio petero djece i suprugu. Veliki agronomski stručnjak. Najbolji student svoje generacije. Dragovoljac Domovinskog rata, ranjen 1991. godine, sudjelovao je i u VRO Oluja. Dao je značajni doprinos naglom razvoju vinogradarstva na području Ravnih Kotara. Jedan je od organizatora vinske manifestacije Vinfest u Benkovcu…

Posljednji ispraćaj ovog vrijednog čovjeka bit će u utorak, 12. ožujka 2019. godine u 15 sati na Gradskom groblju Benkovac.

Kao diplomirani agronom karijeru je započeo u PK Zadar. Cijeli svoj radni vijek posvetio je vinogradarstvu i vinarstvu, bilo kao dugogodišnji direktor vinarije u Benkovcu, benkovačkog Badela, pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije ili posljednje, kao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene i komunalne djelatnosti Grada Benkovca.

Istaknuti član HDZ-a, kratko vrijeme bio je predsjednik GO HDZ-a Benkovac i gradonačelnik Grada Benkovca, kada je pobjedu izvojevao već u prvom krugu. No na tu dužnost dao je neopozivu ostavku 31. listopada 2009. godine.

„Razlog mog odlaska je moje zdravstveno stanje koje mi ne dozvoljava potrebnu predanost ovom odgovornom i zahtjevnom poslu. Ispričavam se svim svojim članovima stranke i biračima jer sam, ne svojom voljom, iznevjerio njihova očekivanja.“, obratio se tada medijima Željko Katuša.

Između ostalog, bio je i predsjednik Upravnog vijeća županijske Agencije za ruralni razvoj.

Kada je 2017. godine godine na 27. Međunarodnoj smotri vinogradara i vinara Sabatina, koju organizira Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova, u Primoštenu dobio priznanje “Stjepan Bulić” za životni doprinos unaprijeđenju vinogradarstva, Željko Katuša je, primajući ovo priznanje iz ruku Gorana Pauka, župana Šibensko-kninske županije, rekao: „Ovo priznanje posvećujem i dijelim sa svim vinogradarima i vinarima Ravnih kotara koji su nas svojim uspjesima sve učinili ponosnim.

Takav je bio Željko Katuša. Human, vrijedan, sposoban, ali i samozatajan. Dobar, pošten i častan čovjek iza kojega ostaje puno dobroga. Puno više od sjećanja.

Iskrena sućut ožalošćenoj obitelji.

Izvor i fotografija: Nedjeljko Jusup, Facebook