Uoči sutrašnje utakmice Vatrenih snimit će se dvije milenijske fotografije: jedna u okolici Benkovca, druga na srcolikom otoku Galešnjak nasuprot Turnja

Svakojakih li ideja za podršku Vatrenima na SP u Rusiji. Dvije će se danas, gotovo u isto vrijeme, realizirati u našoj bližoj okolici. Riječ je o snimanju dviju milenijskih fotografija…

Iz Grada Benkovca najavili su  snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana u čast  proslavljenog vratara hrvatske nogometne reprezentacije Danijela Subašića.

Snimat će se danas, 6. srpnja 2018. s početkom u 18,30 sati u Zagradskom polju kod Zagrada i Raštevića, na benkovačkom području. U organizaciji događanja pomogli su MO Zagrad, MO Raštević, Grad Benkovac i Šime Strikoman.

Pozvani su mještani iz okolnih sela Raštević, Škabrnja, Nadina, Zagrada, Ravnih Kotara Benkovca ali i Zadra da dođu u crvenim i bijelim majicama ili dresovima hrvatske nogometne reprezentacije i sa zastavicama te da na taj način sudjeluju u toj foto- posveti  hrvatskom nogometnom  junaku svjetskog prvenstva u Rusiji.

Milenijska fotografija u čast Danijela Subašića

Ovom prigodom iscrtat će svojim tijelima oblik vratara Danijela Subašića koji na svom dresu nosi poruku FOREVER, u spomen na tragično preminulog suigrača Hrvoja Ćustića.

Uoči sutrašnje utakmice naših Vatrenih, još jedna ideja za podršku dolazi iz Turnja. Naime, danas u 19 sati kreće se s turanjskog groblja na srcoliki otočić Galešnjak preko puta Turnja, gdje će stotinjak ljudi  stvoriti oblik srca, te će u isto  vrijeme upaliti baklje tvoreći  oblik ”srca vatrenog”. Cilj ovog okupljanja je milenijska fotografija dronom kao velika potpora hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na svjetsko prvenstvu. Naše je samo da se odazovemo.

Pozivamo sve zainteresirane (iznad 18 godina) za odlazak na najpoznatiji otok Galešnjak (otok ljubavi). Polazak je u 19 sati kraj groblja u Turnju. Obavezno ubut patike i ponit bocu vode. Cilj okupljanja je milenijska fotografija dronom kao potpora za repku. Svaka osoba će dobit bengalku koju triba vratiti (izgorenu). Za detaljne upute bit ćete obaviješteni na otoku od strane organizatora. Molim vas da svoj dolazak potvrdite u komentaru ili u inbox“, stoji u obavijesti koju je na svojoj Facebook stranici od organizatora danas prenio Radio BnM.

Galešnjak, Foto: Vinko Pešić