Biograjska fešta: Čestitamo vam blagdan Duhova!

Nedjelja svetkovine Duha Svetoga – Duhova ubraja se među najstarije svetkovine Crkve, a u Biogradu na Moru slavi se kao „biograjska fešta“.

Svim građankama i građanima grada Biograda na Moru, kao i njihovim gostima od srca čestitamo blagdan Duhova! K tome još prigodno donosimo Molitvu svetog Augistina Duhu Svetom:

Molitva Duhu Svetom
Dahni u mene, Duše Sveti, da moje misli budu svete!
Pokreni me, Duše Sveti, da moj posao bude posvećen!
Privuci moje srce da zavolim samo ono što je sveto!
Zaštiti me, Duše Sveti, da mogu uvijek biti svet.
(Sv. Augustin)

Blagdan Duhova ili Pedesetnica je dan kada se slavi silazak Duha Svetoga na apostole. Dogodio se, kako mu ime govori, pedeseti dan poslije Uskrsa. To znači da su Duhovi pomična svetkovina koja se mijenja svake godine i ovisi o danu kada se slavi Uskrs. Ove godine svetkovinu Duhove slavimo u nedjelju, 28. svibnja.

Misnim slavljima u biogradskoj župi, svečanijim obrocima za nas i naše goste, obilježit ćemo u Biogradu na Moru Duhove.

Ponekim koncertom iznenađenja znali bi nas redovito iznenaditi Grad Biograd na Moru i TZG Biograda. Tako su nam na Duhove 2017. godine svirali Marijan Ban i Diktatori, pa nas je 2018. godine zabavljala grupa Vigor…U organizaciji biogradskog društva Naša djeca  2019. godine održavao se Biograjski trampulin, glazbeni festival mladih glazbenih talenata s područja grada Biograda na Moru i najbliže mu okolice, a kao gošća iznenađenja nastupila im je Mia Dimšić, mlada pjevačica i kantautorica iz Osijeka.

Uslijedilo je zatišje iz dobro poznatih – pandemijskih razloga. Pa je iza toga tj. prošle godine, bilo nešto javne zabave za običan puk. Naime, koncert grupe Amigosi održavao se u Ribarskoj luci,  a organizirao ga Grad Biograd na Moru. Ove godine u sjeni zbivanja tijekom vikenda koji je prethodio našoj fešti, ne vidimo da je u tome smislu išta igdje najavljeno.