Sjećanje na Nevena Nikšu: bio je jedan od pokretača brojnih manifestacija vezanih uz more i jedrenje u Biogradu na Moru

Dana 7. ožujka 2016. godine zauvijek je prestalo kucati srce Nevena Nikše. Svoga Nenu mnogobrojni prijatelji pamte kao velikog humanitarca i ljubitelja jedrenja.

Yacht Club Biograd, osnovan 1984. godine, čiji je potpredsjednik i aktivni član bio i Neven Nikša, u svom je dugogodišnjem djelovanju organizirao brojne manifestacije vezanih uz more i jedrenje.

Prerano preminuli Neno bio je pokretač Karnevalske regate u Biogradu na Moru, najmasovnije maškarane regate uopće na Mediteranu, koja spaja natjecateljski duh i tradiciju. Ova regata od osnutka do danas ima veliku ulogu u promociji nautičkog turizma i s vremenom je postala prepoznata kao jedan od prepoznatljivijih turističkih brendova Biograda na Moru.

Yacht Club Biograd je 2017. godine u sklopu Karnevalske regate organizirao prvi „Memorijal Neven Nikša“, a sav prihod od ovog memorijala otišao je u humanitarne svrhe, za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Osmijeh“ u Biogradu na Moru.

Bila je to ujedno i prva regata koju je Predsjedništvo Organizacijskog odbora organiziralo bez svoga prerano preminulog potpredsjednika i vrijednog člana Nevena Nikše.

Neven Nikša Fotografija: YC Biograd