Za 19.920,00 kuna Grad Biograd na Moru kupio pjenušca od meda, suvenira i medovine iz OPG-a Baričević u vlasništvu Martina Baričevića, načelnika Općine Jasenice

Doznali smo tko, gdje, u kojoj količini kupuje pjenušce od meda, suvenire od medice i medovinu i koliki je iznos novca kojim sve to plaćeno, a vidjet ćete u nastavku kako je sve to plaćeno novcem na uštrb dobrobiti građana grada Biograda na Moru…

Od neimenovanog izvora dobili smo na uvid preslike originalnih računa Grada Biograda na Moru/ureda gradonačelnika Ivana Kneza na kojem se jasno prikazano kamo odlazi gradski novac. Na pjenušac od meda, suvenire i medovinu iz OPG-a Baričevića Martina otišlo je ukupno 19.920, 00 (devetnaest tisuća devetsto dvadeset) kuna gradskog novca.

Vlasnik Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Baričević je Martin Baričević, inače načelnik Općine Jasenice i saborski zastupnik iz redova HDZ-a, kojeg smo upoznali iz brojnih medijskih napisa u domeni skandalozno, od kojih su neki opovrgnuti sudskim putem. Donosimo samo neke od naslova objavljenih u posljednje vrijeme po internetskim portalima i dnevnom tisku:

Međutim, OPG Martina Baričevića bavi se pčelarstvom i proizvodnjom inovativnih proizvoda od  meda, s kojima su gradski oci Grada Biograda na Moru došli u doticaj 2015. godine, te su tako 11. veljače 2015. godine na adresi Petra Zoranića 38 u Maslenici, Općine Jasenice:

  • Za 48 boca pjenušca od meda, s cijenom od 250 kuna po komadu, platili ukupno 12.000,00 kuna (dvanaest tisuća kuna).
  • Za 36 suvenira medica, s cijenom od 100 kuna po komadu, izdvojili ukupno 3.600,00 kuna (tri tisuće i šesto kuna).
  • Za medovinu, 36 boca u pakiranju od pola litre, s cijenom od 120 kuna po komadu, platili ukupno 4.320,00 kuna (četiri tisuće i tristo dvadeset kuna).

Ukupan zbroj kupljenih artikala, kako smo naveli na početku priloga, iznosi 19. 920,00 kuna (devetnaest tisuća i devetsto dvadeset kuna) na  račun kupaca OTVORENI, gdje je kao kupac naveden Grad Biograd na Moru na adresi Trg kralja Tomislava 5, 23 210 Biograd na Moru.

Ono što mi vidimo jesu činjenice: tko je kupovao pjenušce od meda, suvenire od medice i medovinu, od koga su kupljeni i u kojoj količini, no tko je popio 48 boca pjenušca od meda, i određenu količinu medovine tj. za koga su navedeni proizvodi kupljeni stvarno ne znamo.

Koja je uopće svrha ovog bizarnog utroška i kupovine?

Kome su namijenjeni pjenušci od meda i medovina te suveniri od medice koji u stvari posredno idu na račun nas, građana grada Biograda na Moru, istih onih koji su vas izabrali, koje predstavljate, koji plaćaju poreze, prireze i razne druge namete? Imamo pravo znati na što se troši naš novac!

P.S. Mi obični smrtnici za medovinu smo prvi put čuli u seriji „Igra prijestolja“:

Izvor: Zadarski list, Jutarnji list, Zadarski.hr, 24 sata, neimenovani izvor

Foto: OPG Baričević/Facebook