Jelena Došen i Lucija Atlija briljirale u boksu, obje u Zagrebu pobijedile svoje suparnice u ringu

U Boksačkoj dvorani na zagrebačkom Velesajmu u subotu, 17. listopada 2020. godine, održavalo se na dva ringa natjecanje u boksu Prve hrvatske boksačke lige, gdje su nastupile dvije mlade boksačice iz Biograda na Moru: Jelena Došen i Lucija Atlija.

Premda se ovo natjecanje odvijalo bez gledatelja, mi smo ipak, uz pomoć izvora putem snimke  uspjeli malo zaviriti u njihove dvije veličanstvene borbe koje su na koncu završile pobjedom obje biogradske natjecateljice, tako da smo na našoj stranici objavili dva kratka video priloga.

U prvom videu gledamo djelić pobjedničke atmosfere, kada je Lucija Atlija pobijedila svoju izuzetno kvalitetnu suparnicu u ringu, Isidoru Đebnar iz riječkog boksačkog kluba:

Neslužbeno doznajemo kako su obje djevojke, i Jelena Došen i Lucija Atlija, odnedavno prešle u splitski Boksački klubu Grom, no kako ih još uvijek veže ugovorna klauzula, na prvenstvima nastupaju pod imenom Boksačkog kluba Bandits iz Zadra.

Zadarski Boksački klub Bandits prvi je klub za koji su počele nastupati, no koji ih nije uvijek mogao logistički popratiti, a tu je prepreku do daljnjeg u Donatovu gradu amortizirao Boksački klub Bandog.

Ove dvije djevojke studiraju zajedno u Splitu, gdje treniraju i bodre jedna drugu. Tako, ako jedna posustane, tu je druga da je ponovno digne u treninzima i borbama. Splitski Boksački klub Grom njihov je sasvim logičan izbor. U Splitu žive, rade, treniraju, studiraju…

Zadnje dvije borbe Luciju je vodio trener Robert Modrić iz zadarskog Boksačkog kluba Bandog, koji je ove subote u Zagrebu također bio na raspolaganju i Jeleni. Za njega obje djevojke imaju samo riječi hvale, ne samo kao njihovog trenera, već i kao čovjeka, ratnika, borca. Rezultati njegove potpore po rezultatima koje su djevojke ostvarile i te kako su i vidljivi.

Borilački sport u Zadru ima dugu tradiciju i velik broj poklonika. Lucija Atlija trenirala je cijelo proteklo  ljeto pod budnom paskom Roberta Modrića u zadarskom boksačkom klubu Bandog, u kojem je on alfa i omega. Njegovi borci redovno su bili na postolju i među najboljima, kako u državi, tako i na raznim inozemnim turnirima. Ukratko, bivšem boksaču i MMA borcu čovjeku s velikim iskustvom u svijetu boksa, koji je zanat ispekao jednim dijelom živeći u SAD-u, Robertu Modriću dijelom zahvaljujemo na velikom uspjehu biogradskih borkinja.

Pogledajmo u nastavku i djelić atmosfere u ringu, kada je Jelena Došen pobjeđivala Hanu Vlašić!