Niču prve WEB pijace za područje Biograda na Moru i Zadarske županije

Nakon našeg  članka u kojem smo između ostalog spomenuli lokalne proizvođače i teškoće s kojima se oni nose na putu do krajnjeg kupca, nastale su dvije Facebook grupe.

Ivan Čupić iz Biograda na moru kreirao je Facebook grupu „WEB PIJACA (Zadar/Biograd)“.

U opisu ove grupe stoji:

Tržnica poljoprivrednih proizvoda i ribe je grupa koja povezuje lokalne poljoprivrednike i ribare sa kupcima na području Biograda na Moru i cijele Zadarske županije.

Pravila su jasna: ako ste kupac, napišite koje proizvode trebate (voće, povrće, ribu…) a ako ste prodavač, napišite:

  1. Tko ste, što prodajete i po kojoj cijeni
  2. Kontakt broj i/ili e-mail
  3. Način plaćanja (gotovina ili internet bankarstvom)
  4. Način dostave / preuzimanja

#OSTANIDOMA #KUPUJMOLOKALNO

Druga Facebook grupa nosi naziv „LOKALNI PROIZVOĐAČI – Zadarska županija“, osnovala ju je Danira Travica.

„DRAGI SVI! 🙂

S obzirom na to da potražnja (prvenstveno) za svježom i domaćom hranom raste iz dana u dan, odlučile smo pokrenuti ovu grupu s namjerom da se što brže povežemo, mi kupci i vi proizvođači Zadarske županije.

Svima nam je u interesu podržati lokalnu proizvodnju i lokalnu zajednicu, pa vas molimo da pozovete u grupu što više OPG-ova, obrta i malih proizvođača!

Grupa je, dakle, nastala iz potrebe da se pojednostavi potraga za lokalnim OPG-ovima, pošto većina web-stranica i grupa obuhvaća proizvođače iz cijele Hrvatske. Stoga vas molimo da pozivate članove isključivo iz Zadarske županije kako bismo smanjili nepreglednost objava.

Osjećajte se slobodnima objavljivati postove, slike, ponude svojih proizvoda i usluga – SVI SU DOBRODOŠLI!

Ako poznajete nekoga tko nema Facebook profil, a volio bi se uključiti i na ovaj način povezati s kupcima, slobodno se javite pa ćemo te osobe uključiti na listu proizvođača Zadarske županije koja je trenutno još u stvaranju i/ili ovdje objaviti njihovu ponudu.“, napisala je Danira Travica, osnivačica i administratorica grupe.

Učlanite li se u ove dvije grupe, možete kupovati domaće proizvode ONLINE putem, koliko nam je poznato, prve su u našem Biogradu na Moru i na području Zadarske županije.

Dakle, klikom na link možete ih pronaći ovdje:

„WEB PIJACA (Zadar/Biograd)“

„LOKALNI PROIZVOĐAČI – Zadarska županija“

Otočani i njihovi proizvođači u ovoj priči ipak su korak ispred.

Naime, predstavnici Udruge poslovni Klaster Hrvatskog otočnog proizvoda (HOP) pozvali su sve zainteresirane trgovačke lance da ostvare suradnju s HOP proizvođačima i u svojim trgovinama ponude domaće otočne proizvode označene s oznakom HOP.

Pozvali su i sve ljubitelje originalnih tradicionalnih proizvoda da kupuju »Hrvatski otočni proizvod« i na taj način podrže domaću proizvodnju na otocima. Oznaka HOP jamči kvalitetu i izvornost, prepoznatljivi je brend, te je oznaka koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Kontakt s proizvođačima članovima Klastera može se ostvariti preko web stranice Klastera: www://otocniproizvod.hr/hr/proizvodaci