U Biogradu na Moru zgrada pošte iza zavjese: postavlja li se infrastruktura za 5G mrežu?

Malo je reći da su građani grada Biograda na Moru koji su disciplinirani i u najvećem broju ostaju doma povodom aktualne pandemije koronavirusa uznemireni najnovijim radovima na zgradi pošte na Trgu hrvatskih velikana broj 30 u Biogradu na Moru.

Romano Morožin  uslikao je ondje skelu iza koje se naziru radnici na krovu zgrade.

„Kad neće novinari onda sam se ja potrudio i došao do informacije da se radi infrastruktura za postavljanje 5g bazne stanice. Naravno bez ikakvih dozvola, bit će ispod lažnog dimnjaka kao i do sad 4g baza za koju nitko od građana nije ni znao. Znam da je već svima dosta ovog virusa ali ovo je za građane puno veća opasnost posebno za one koji stanuju u neposrednoj blizini! #ostanidoma – napisao je u Facebook objavi na svom profilu Romano Morožin u opisu fotografije.

Kako je Hrvatski telekom prvi u Hrvatskoj krenuo s pilotiranjem 5G mreže (o tome piše niz različitih medija), fotografiju s naslovnice proslijedili smo nadležnima u Hrvatskom telekomu uz upit: Radi li se u Biogradu na Moru infrastruktura za postavljanje 5G bazne stanice na zgradi pošte u centralnome dijelu grada? Možete li nam malo pojasniti ove radove?

U vrlo kratkome roku dobili smo sljedeći odgovor:

Pozdrav Goga .
Sve informacije o 5G mreži možeš provjeriti ovdje: https://bit.ly/2wR1cQX.
Kao što je navedeno na toj stranici, testno uvođenje 5G mreže će biti izvršeno na području Samobora, Krka i Osijeka.
Marija

O štetnosti 5G mreže mi vam ovdje nećemo puno pisati iz razloga što je Faktograf pozvan cenzurirati sve takve objave i smanjiti im vidljivost. Po njima, nema nikakvih dokaza u  povezanosti 5G mreže i zdravstvenih problema.

Ono što još želimo naglasiti, a pokazuje se na stranici www.nperf.com koja se redovito ažurira, Biograd na Moru izvrsno je premrežen 4G plus mrežom u kojoj korisnici A1 i T-mobile imaju dobar signal, dok su korisnici Tele 2 još na 4G bez plusa, što se jasno vidi na sljedećoj mapi:

Izvor: https://www.nperf.com/en/map/HR/3204121.Biograd-na-Moru/9827.TELE2/signal/