Iz OPG-a Svemira Žepina u Biogradu na Moru dostavljaju svježe povrće

Jedinice lokalne samouprave su općine i gradovi, a jedinice područne (regionalne) samouprave su županije. U Republici Hrvatskoj ustrojeno je ukupno 555 jedinica lokalne samouprave i to:

428 općina, 127 gradova i 20 jedinica područne (regionalne) samouprave.

Postavlja se pitanje: koliko je njih u ovim trenucima dok traje epidemija koronavirusom opravdalo svoje postojanje i pokrenulo akcije povezivanja domaćih proizvođača s krajnjim kupcima?

Mali proizvođači dovedeni su na rub egzistencije dok traje opasnost zvana covid-19.

Naime, protuepidemijska mjera  #ostanidoma moguća je pod određenim uvjetima:

  • pod a) ako imamo dovoljno zaliha hrane i nužnih potrepština,
  • pod b) ako imamo vlastitu proizvodnju hrane (a tko to ima?!)
  • i pod c) ako znamo gdje i kako naručiti dostavu svježe hrane na kućnu adresu.

Ostati doma moramo, no izlasci, pa i oni najnužniji do robnih centara i trgovina, zapravo su potencijalna opasnost za zdravlje naše i za zdravlje naših ukućana. Možda je najbolje rješenje „online“ dostava svježe hrane, osobito domaćih proizvoda. Time ne samo da bismo konzumirali zdravo i domaće, nego bismo podržali i lokalne proizvođače.

OPG Svemir Žepina uzgaja sezonsko povrće – blitvu, ciklu, mrkvu, kupusnjače, salate, celer, peršin i slično, u plasteniku i na poljima iznad grada Biograda na Moru.

Povrća imaju dosta i donedavno su ga prodavali na Seljačkoj tržnici u Zadru. No otkako se ova tržnica zatvorila, distribucija je došla u pitanje.

Vlasnik OPG-a Svemir Žepina zamislio je dostavu da tijekom tjedna prikuplja narudžbe, a onda će ponedjeljkom i petkom vrši ti isporuku u Zadru  (jer mu najveći broj narudžbi dolazi iz Zadra) na parkingu prema prethodnom dogovoru.

U Biogradu na Moru također je moguća dostava povrća na kućnu adresu na sljedeći način:

Narudžbe (ime i prezime) možete poslati (sms, Whatsapp, Viber) na kontakt brojeve:

099 255 78 78 ili 099 420 38 40.

Trenutno imaju u ponudi sljedeće: mrkva, cikla, blitva, špinat, poriluk, kupus, kelj, peršin, celer s korijenom ili samo list, krumpir jesenski po 2.5 kg, salata kristalka ili endivia, mladi luk (kapulica), jaja svježa…

Sigurnost i brzo odvijanje najbitnija su stavka. Slobodno ih kontaktirajte. Obratite im se s povjerenjem. Pokušajte i s ostalim OPG-ovcima sa sljedećeg popisa: