Lucija Atlija iz Biograda na Moru na prvenstvu Hrvatske u boksu osvojila drugu medalju, Jelena Došen se bori za zlatnu!

U petak, 6. ožujka 2020. godine, u košarkaškoj dvorani KK Split na Gripama održan je drugi dan Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i žene. Nama je ovo prvenstvo značajno, jer po prvi put u povijesti Biograd na Moru ima svoje predstavnice. Obje su članice Boxing klub Bandits iz Zadra. Riječ je, naravno, o Luciji Atliji i nju smo na našoj stranici nedavno predstavili kada je pobijedila na svom prvom nastupu uopće. E, ali nismo spomenuli i drugu fenomenalnu boksačicu,  Jelenu Došen iz Biograda na Moru.

Lucija Atlija je u petak na ovom prvenstvu osvojila broncu i to joj je druga medalja u boksu. Druga biogradska natjecateljica, Jelena Došen, će se u subotu u mlađoj kategoriji boriti za zlatnu medalju nakon što je izborila pobjedu, odlukom sudaca, prekidom u prvoj rundi.

Susreti su započeli u petak u 12 sati. Lucija Atlija nastupila je 19. po redu u kategoriji do 64 kilograma. Prva protivnica bila joj je iskusna boksačica iz Varaždina, Marija Petrić, članica Boksačkog kluba Sesvete, a od 2011. godine i osvajačica više naslova u nizu. Sudjelovala je na europskim i olimpijskim natjecanjima, a sa svoje 32 godine i 50 borbi iza sebe, 42 su joj završile nokautom. Na Europskom i međunarodnom prvenstvu u Irskoj, na primjer, odradila je prestižan meč s jednom Katie Tylor, planetarno poznatom boksačicom, europskom, svjetskom i olimpijskom pobjednicom, gdje je izgubila na bodove. Spominjemo njene uspjehe kako bismo stekli uvid u to koga je zapravo Lucija imala ispred sebe i kakva joj je bila protivnica. No, sva ta priča ovu mladu sportašicu, sa svojih 18 godina i najmlađu u svojoj kategoriji, nije niti malo pokolebala. Odradila je vrhunski svoj meč na ovom natjecanju. Vrhunska borba s Petrić zasjenila je i neke muške mečeve.

Lucija Atlija s trenerom

Publika je našu Luciju nako njenog nevjerojatnog drugog meča u karijeri ispratila gromkim aplauzom, čestitali su joj mnogi iz Hrvatskog boksačkog saveza. Čestitale su joj hrvatske olimpijke i kolegice u boksu Kos, Čačić i Malenica. Između ostalih čestitara našao se tu i Leonard Pjetraj, izbornik boksačke reprezentacije.

Čestitamo i mi, najprije Luciji  i njenom treneru Antoniju Zupčiću, zatim njenim roditeljima, Nikolini i Mladenu te  držimo palčeve Jeleni za sutra! Vjerujemo da će Biograd na Moru od sutra imati dvije medalje na državnom prvenstvu u boksu za cure. Isto tako vjerujemo da će ove cure popularizirati ovaj sport u rodnome gradu i da će Biograd na Moru u konačnici imati najsnažnije cure na svijetu kad je riječ o svijetu boksa za ženske natjecateljice! Također i da će Grad Biograd na Moru znati vrednovati njihove uspjehe.

Podsjetimo, junakinje ove priče svakodnevno putuju 70 kilometara u Zadar radi boksa, marljivo odrađuju treninge, nastupaju i osvajaju medalje.

Jelena Došen s trenerom