Povijesna utakmica za HNK Primorac – na domaćem terenu dobio NK Uskok, a imamo i snimku cijele utakmice!

U subotu, 7. rujna 2019. godine, bile su na rasporedu  drugog kola Treće HNL jug četiri utakmice: od 17 sati zaigrali su Junak – Urania, Split – Neretvanac, GOŠK – Zadar i najzad, od 18:30 sati naš Primorac i Uskok. Parovi koji će odigrati u nedjelju su Kamen – Vodice, Neretva – Zagora, Sloga – Jadran LP i Zmaj – Hrvace.

Vrijeme nije bilo idealno za igranje u svim dijelovima Dalmacije, zbog kiše i grmljavine, no u Biogradu na Moru, gdje su se čekali gosti iz Klisa, bilo je i ostalo  lijepo i vedro vrijeme. Ostali su strahovali od mogućnosti odgode. No ipak se svugdje srećom na vrijeme zaigralo. Facebook stranica 3. HNL jug donosila je izravno promjene rezultata na terenima:  Junak – Urania 1: 0 (Jandrek), Split – Neretvanac 3 : 2 (Kelez, Samac, Alvarez / Medić, Marić), GOŠK – Zadar 2 : 1 (Pralas, Smrdelj / Nakić), Primorac BnM – Uskok 1: 0 (Smokrović).

Premda je Primorac iz sezone u sezonu među najjačim momčadima 3. HNL južne skupine, početak im ove sezone nije baš najbolje krenuo. Naime, u prvom kolu Kupa-a ugostili smo BSK iz Bijelog Brda, upisali poraz, oprostili se od natjecanja. U prvom kolu južne skupine Treće HNL u gostima kod Jadrana Ploče također smo sebi upisali porazni rezultat 2:1.

Nakon takvog početka uslijedio je dvoboj dvije momčadi koje u prvom kolu nisu upisale pobjede, gdje je Primorac bio u maloj prednosti zbog igre na domaćem terenu. Trener Jugo Dominis imao je razloga biti zabrinut, no srećom, ovaj put su njegovi igrači uspjeli izboriti pobjedu.

PRIMORAC – USKOK 1 : 0

Gradski stadion Kazimir  i Silvio. Gledatelja 150.Utakmica u drugom dijelu pod reflektorima.

Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Miho Trković (Konavle), Jurica Matoš (Split).

Strijelac: 1 : 0 Vedran Smokrović (15′)

PRIMORAC: Mate Stojanov, Leon Martinčević, Marko Colić, Mario Pedišić, Vedran Smokrović (u 85′ Kojić), Vedran Ješe, Luka Vodopija (u 75′ Jurišić), Domagoj Prpić, Stefan Lazarevski, Ivica Zelić, Roko Jurić (u 64′ Kušeta). Još su igrali: Marko Kojić (85′), Nikola Jurišić (75′), Ante Kušeta (64′). Trener: Jugo Dominis.

USKOK: Ante Duvnjak, Marko Baković, Tonći Radovniković, Josip Brdar (u 84′ Ninčević), Zvonimir Teklić, Antonio Pavlinović, Luka Pleština (u 46′ Buljan), Ante Vukušić, Ivan Žižić (u 46′ Vučemilović-Grgić M.), Stipe Pekić, Marin Vučemilović-Grgić. Još su igrali: Ante Ninčević (84′), Josip Buljan (46′), Duje Vučemilović-Grgić (46′). Trener: Vinko Marača.

U prvom dijelu susreta domaćin je bio nešto bolji u igri nakon što je u 15 minuti poveo pogotkom Smokrovića, no kako je vrijeme odmicalo, popustila je igračima koncentracija te nisu nastavili u istom tempu. U drugom dijelu gosti su bili nešto bolji od domaćina i realno bolji suparnik, ali ipak nisu uspijevali izjednačiti rezultat. Takva im je sportska (ne)sreća.

Napominjemo još da je ovo povijesna utakmica za HNK Primorac budući se prvi put iz Biograda na Moru na nekoj od televizija emitirao izravan prijenos cijele utakmice s gradskog stadiona Kazimir i Silvio. Naime TV Mreža, u čijem sastavu je Diadora TV, prenosila je ovu utakmicu izravno, a kako je sve to skupa izgledalo može se i danas vidjeti ovdje: