„Večer talijanske canzone i evergreena“ u Biogradu na Moru: Nastupili Nera Gojanović, Gordana Pavić i Đani Stipaničev i osvojili publiku sjajnim vokalno-instrumentalnim izvedbama glasovitih skladbi

U organizaciji Turističke zajednice Grada Biograda na Moru u srijedu, 4. rujna 2019. godine navečer na Narodnom trgu u Biogradu na Moru održana je „Večer talijanske canzone i evergreena“.

Vokalno-instrumentalni trio fantastikus Nera Gojanović (mezzosopran), Đani Stipaničev (tenor) i Gordana Pavić (klavijature) u noći pod zvjezdanim nebom izvukli su iz sebe maksimum i pitoreskni trg prepun publike osvojili predivnim melodijama napoznatijih domaćih i stranih skladbi.

Domaći i strani mjuzikli, evergreeni, filmska glazba, najljepše talijanske kancone našle su se na iznimno zanimljivom repertoaru tijekom jednog i pol sata druženja izvođača s domaćima i fureštima na trgu kod ostataka bazilike sv. Ivana Evanđeliste, benediktinskog samostana iz 11. stoljeća. Okupljeni poklonici kvalitetne glazbe uživali su od početka do kraja u koncertu i svaku izvedenu skladbu nagrađivali snažnim aplauzom i ovacijama.

Večernji glazbeni spektakl započeo je instrumentalom „Speak Softly Love“. Ljubavnu pjesmu iz 1972. godine izvorno je skladao Nino Rota za prvi film iz trilogije Kuma. Za uvod u čarobnu večer u  Biogradu na Moru odsvirala ju je vidno raspoložena pijanistica Gordana Pavić, rodom iz Zadra.

Šibenčani Nera Gojanović i Đani Stipaničev izmjenjivali su se u snažnim vokalnim izvedbama svevremenskih skladbi kao što su „Beautiful Maria of My Soul“, „Summertime“, „My Way“, „Fly Me To the Moon“, odabranim skladbama iz mjuzikala kao što su „This Is the Moment“ iz Jekyll & Hydea, „I Got Life“ iz mjuzikla „Hair“ ili „Memories“ iz mjuzikla „Cats“.

Uspješnica „Con te partirò“ Andree Bocellija okosnica je dugogodišnje suradnje dvoje vrhunskih profesionalaca Gojanović i Stipaničev, budući su je prije Biograda prvi put izvodili u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski još 2007. godine.

Niz talijanskih kancona poput „Il mondo“, “Parlami d’amore Mariù”, i „Chitarra romana“ odnosno legendarnih hrvatskih „Gitara Romana“ (Anea Štefok), „Samo jednom se ljubi“ Ive Robića, Oliverovog „Moj galebe“…

…pa malo Toma Jonesa i njegove „Delilah“, na žalost publike završio je najljepšom pjesmom Josea Carrerasa, operetičnom „Amigos Para Siempre“ koju je sir Andrew Lloyd Webber izvorno skladao za svoju bivšu suprugu.

Publika je pokušavala nekoliko puta vraćati izvođače na pozornicu i to im je na kraju i uspjelo. „O sole mio“ ostavili su nam Nera, Gordana i Đani za sam kraj.