Trgovina narkoticima na širem biogradskom području: 49-godišnjak iz Turnja, 49-godišnjak iz Biograda i 31-godišnjak iz Polače u dva mjeseca potrošili na kokain 24 tisuće kuna?!

Odjel kriminaliteta droga PU zadarske dovršio je ovog tjedna kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Biograda na Moru, Benkovca i Bibinja, koje se sumnjiči za preprodaju kokaina.

Uz kaznenu prijavu jutros je pritvorskom nadzorniku priveden 27-godišnji Bibinjac F. L. koji je tijekom svibnja i lipnja u 16 navrata 49-godišnjaku iz Turnja, 49-godišnjaku iz Biograda i 31-godišnjaku iz Polače prodao kokain u vrijednosti od 24 tisuće kuna. Prilikom uhićenja kod njega je pronađeno 8.000 kuna i 1.180 eura, za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom kokaina. S njim je uhićen i trenutačno se u pritvoru nalazi 43-godišnjak uz Turnja.

Ostatak protagonista ove akcije priveden je prošlog tjedna. Policija vjeruje da je 27-godišnji Bibinjac jedna od glavnih osoba u trgovini narkoticima na zadarskom području.

– Vjerujemo da je privedeni osumnjičenik istaknuti preprodavač kokaina na području PU zadarske. Oni su naširoko poznati u tim skupinama preprodavača pa su kupci preko poznanstava dolazili do droge. Detektirali smo i druge pojedince te će se kriminalističko istraživanje nastaviti, rekao je na današnjoj presici načelnik kriminalističke policije Pu zadarske Bore Mršić.

Droga je oduzeta od kupaca kod kojih je pronađena, a i oni će poput preprodavača biti sankcionirani. Privedeni dileri do sada nisu bili prijavljivani za zloporabu droga.

Izvor: 057 info

Foto/ilustracija: Pixabay