Teške krađe, narušavanja javnog reda i mira, prometne nesreće…sve je to stalo u protekli vikend!

Tijekom proteklog vikenda na području PU zadarske evidentirane su četiri teške krađe, pet krađa, dva narušavanja javnog reda i mira te 24 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Jučer oko podne u Biogradu, nepoznati počinitelj je provalio u vozilo u vlasništvu 60-godišnjeg državljanina Njemačke, odakle je otuđio mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U subotu u ranojutarnjim satima u Kožinu, nepoznati počinitelj je provalio u stan 63-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novčanik i mobitel. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak u ranojutarnjim satima u Viru, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg koriste slovačke državljanke (61 i 32 godine), odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak prijepodne u Kolanjskom gajcu, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg korist 44-godišnji slovenski državljanin, odakle je otuđio novac, te u apartman kojeg koristi 46-godišnji državljanin Njemačke, odakle je otuđio novčanik i zlatnu ogrlicu. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak predvečer u ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel u vlasništvu 42-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz autokampa otuđio dva električna bicikla u vlasništvu 47-godišnjeg slovenskog državljanina. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Petrčanima, nepoznati počinitelj je otuđio „jet ski“ u vlasništvu 42-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi preko sto tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Zatonu, nepoznati počinitelj je iz apartmana kojeg koriste državljani Slovačke ( 48,40 godina) otuđio novac i dokumente. Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U subotu navečer u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz torbice u vlasništvu 64-godišnjeg slovenskog državljanina otuđio novčanik i mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U petak tijekom noći na Viru, nepoznati počinitelj je otuđio električni romobil u vlasništvu 50-godišnjeg slovačkog državljanina Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Izvor: ZADARdanas