Uoči trećeg izdanja uličnog festivala u Biogradu na Moru: Romano Sole ostavio upečatljiv dojam na prvom Biograd Street Music Festivalu (VIDEO)

Na Obali kralja Petra Krešimira IV tijekom Biograd Music Street Festivala 2017, nastupio je jednu večer u srpnju Romano Sole te na biogradskoj rivi ostavio upečatljiv dojam. Ovaj pjevač, gitarist i skladatelj, splitski kantautor s minhenskom adresom, osnivač je brojnih bandova i pokretač projekata koji danas gostuju diljem svijeta. O njegovom nastupu u Biogradu na Moru svjedoče danas video zapisi…

Romano Sole rođen je u Splitu 14. prosinca 1976. godine, gdje je završio srednju turističku i glazbenu školu , a studij kompozicije je s odličnim ocjenama završio na „Akademiji za glazbu i medije“ u Münchenu. Danas se između ostalog bavi i podučavanjem glazbe u jednom od ponajboljih glazbenih instituta u Münchenu, jer je podučavanje djece i mladih te širenje vlastitih glazbenih iskustava na mlađu populaciju jedan od njegovih prioritetnih ciljeva.

Prije nekoliko godina izdao je svoj vlastiti album pod nazivom „Dalmatinski soul“ s kojeg je neke pjesme premijerno izvodio i u Biogradu na Moru. Mješavina mediteranskog popa i američkog funk-soula s lucidnim i šaljivim tekstovima, koje nas sve skupa vraća u dobra stara vremena Čehinja i dalmatinskih galebova, najkraći je opis spomenutog albuma. “Milijun posto tvoj” jedna je od pjesama s tog albuma:

No svu svoju koncentraciju tijekom cjelovečernjeg nastupa u Biogradu na Moru usmjerio je Romano na obrade s novog, još neobjavljenog akustičnog albuma pod nazivom „Global Effect“. Između ostalog, prezentirao je i obrade poznatih svjetskih hitova u nesvakidašnjim akustičnim aranžmanima. Snimku pogledajte ovdje:

Kako zvuči u izvedbi autorske pjesme „Slika moga dide“ za koju je napisao stihove i glazbu pogledajte u sljedećem video zapisu. Posebno emotivnom pjesmom koju je posvetio svome didu Anti, kojeg ovaj pjevač, gitarist i skladatelj popularne glazbe zapravo nikad nije upoznao, završio je svoj nastup u Biogradu na moru. Pjesma je prvi put izvedena 2006. godine na festivalu „Marco Polo“ u Korčuli, gdje je posebno vrednovana prvom nagradom stručnog žirija.