Duhovi – biogradska fešta uz mlade talente i Miu Dimšić

Nedjelja svetkovine Duha Svetoga – Duhova ubraja se među najstarije svetkovine Crkve, a u Biogradu na Moru slavi se kao biogradska fešta. Slavi se pedeseti dan nakon Uskrsa, što znači da su Duhovi pomična svetkovina koja se mijenja svake godine i ovisi o danu kada se slavi Uskrs. Ove godine svetkovinu Duhove slavimo u nedjelju, 9. lipnja misnim slavljima u biogradskoj župi, svečanijim obrocima za nas i naše goste.

Ponekim koncertom iznenađenja znali bi nas redovito iznenaditi Grad Biograd i TZG Biograda. Tako su nam na Duhove 2017. godine svirali Marijan Ban i Diktatori, pa nas je 2018. godine zabavljala grupa Vigor…

I sad gledam najave za ovu godinu, nigdje ništa ne nalazim osim glazbenog festivala zamišljenog kao susret mladih glazbenih talenata s područja grada Biograda na Moru i najbliže mu okolice, a kojeg smo nedavno spominjali u kontekstu kontinuiteta održavanja.

Dakako, riječ je o Biograjskom trampulinu iliti ga šestom po redu Bioritmu koji će se, u organizaciji biogradskog Društva Naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru, kako stoji u najavi, održati u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine s početkom u 20 sati na Narodnom trgu ili Trgu Brce, svejedno, a kao gošća iznenađenja nastupit će mlada pjevačica i kantautorica iz Osijeka, Mia Dimšić.

„Sve je crno, sve je bijelo, ali život nije siv. Sve je dobro dok si zdrav i dok si živ.“, pjevat će nam Mia za feštu, ali i mnogi mladi talenti koji su se prijavili na ovaj festival.

Svim Biograjkama i Biogradcima i njihovim gostima neka je na blagoslov, radost i veselje blagdan Duhova!