Ivica Kostelić jedri iz Biograda na Moru do Grčke i natrag, a regata „1 000 milja“ u kojoj sudjeluje započinje danas

Skijaški velikan – ukupni pobjednik Svjetskog kupa, svjetski prvak u slalomu i četverostruki osvajač olimpijskog srebra, Ivica Kostelić, danas je u Biogradu na Moru, gdje započinje regata „1000 milja“.

Naime, nakon što je 2017. godine završio skijašku karijeru, Ivica Kostelić intenzivno se bavi jedrenjem te na taj način zadržava kontakt s prirodom, testirajući svoje granice izdržljivosti na moru.

Na njegovoj službenoj Facebook stranici uz jutros objavljenu fotografiju s naslovnice ovog priloga stoji:

“The Race:1000 miles”-danas u 16 sati starta prva etapa regate od Biograda do Lefkasa. Moj co-skipper ovoga puta je Riječanin Ivan Holjar
Pratite nas uživo preko linka https://www.pitter-regatta.at/the-race-1000-miles/
#CroatiaFullOfLife #Garmin #FseRobline – feeling samouvjereno in Biograd na Moru.

Regata tisuću milja, popularnog naziva „The Race” jedina je regata ovog tipa u Hrvatskoj i ima za cilj iskusnim jedriličarima dati priliku da okušaju svoje vještine na otvorenom moru. Start regate je u Biogradu na Moru a cilj prve etape u Lefkasu / Grčka.

Regatu po drugi puta organizira JK Kun iz Tkona, pod stručnim vodstvom tvrtke Pitter Yachtcharter Hrvatska uz marketinšku podršku Pitter Austrija, poznatoj po organizaciji brojnih međunarodnih regata (Business Cup, Kornati Cup, Off Shore Challenge, Croatia Coast Cup i druge).

Regata je zahtjevna zbog plovidbe na otvorenom moru u internacionalnim vodama, često pod teškim vremenskim uvjetima, te postavlja visoke standarde sigurnosti i izdržljivosti posada, jer se plovi u jednom potezu do Lefkasa, do kojeg će jedriličari prevaliti oko 500 milja.

Nakon kratke pauze i tehničkog pregleda bodova, posade kreću na drugi plov – povratak u Biograd na Moru.

Regata je ove godine prvi puta privukla posadu koja je zasigurno jedinstvena i poznata upravo po upornosti i izdržljivosti – jedrilica „Croatia Full of Life Ola” na kojoj plove Ivica Kostelić i olimpijac Ivan Kljaković Gašpić.

Ovaj dvojac je već sudjelovao na regatama, a najznačajniji uspjeh je pobjeda na prestižnoj utrci dvojaca od 500 nautičkih milja “La Cinquecento” u svibnju ove godine. Prije ove regate Ivica je s Darkom Prižmićem osvojio drugo mjesto na regati „La Duecento”.

Start regate 1000 milja je 13.10.2018. u Biogradu na Moru, a povratak u naš grad očekuje se do 26.10.2018. Prijavljeno je 38 posada sa gotovo 300 jedriličara.

Ivica Kostelić i Ivan Holjar u Biogradu na Moru