ŠKOLA NOGOMETA HNK PRIMORAC ORGANIZIRA BIOGRAD KUP 2018: Sutra počinje prvi biogradski međunarodni turnir za djecu u nogometu

U Biogradu se od 4. – 6. svibnja 2018. godine održava velika i značajna sportska manifestacija u organizaciji Škole nogometa HNK Primorac: BIOGRAD KUP 2018. Riječ je o prvom međunarodnom nogometnom turniru za djecu koji se održava u Biogradu na Moru.

„Svjesni smo da je ova organizacija veliki pothvat i veliki događaj kako za naš Grad tako i za našu državu. Tom spoznajom kao i činjenicom da smo mi u cijelosti neprofitna organizacija, sva sredstva za održavanje turnira dobivamo isključivo putem sponzorstva i donacija, s napomenom da su organizatori i djelatnici turnira volonteri“ izjavio je medijskim pokroviteljima Jurica Knez, voditelj Škole nogometa HNK Primorac.

Turnir se organizira za uzrasne kategorije  U-9 (2009. godište i mlađe) i U-11 (2007. godište i mlađe) te ima za cilj dodatnu promociju nogometnog sporta kao zdravog načina života od najranije dječje dobi, te stvaranje novih mostova prijateljstava među najmlađim naraštajima sportaša.  Za svaku momčad za vrijeme utakmice u polju mogu nastupiti sedam igrača i vratar (7+1). Svi zamjenski igrači uključeni na listi (uključujući vratara), mogu biti uvršteni u igru u bilo koje vrijeme tijekom utakmice. Igrač koji je zamijenjen može ponovo nastupiti na istoj utakmici („leteće izmjene“) a igra se loptom broj 4.  Utakmice po skupinama igraju se u trajanju od 1 x 20 min prljave igre, a utakmice finalnog dana kao i utakmice za plasman igraju se u trajanju od 1 x 25 minuta prljave igre- pravila su turnira.

Na samom turniru očekuje se dolazak velikog broja nogometnih klubova iz susjednih nam prijateljskih država poput Slovenije, Francuske, Mađarske, Njemačke te ekipa iz Hrvatske i naše županije, sve s ciljem okupljanja djece, druženja, igranja nogometa, ali i promocije Biograda.

Sve novosti vezane za turnir, možete pratiti  službenoj Facebook stranici.

Škola nogometa HNK Primorca sudjelovala je tri dana u travnju na prestižnom međunarodnom turniru Postira KUP 2018. na Braču s čak tri nogometne ekipe nogometaša rođenih 2005., 2007. i 2009. godine (Mlađi pioniri godišta 2005., Tići godišta 2007. i Papaline (na fotografiji) godišta 2009.)