NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI BIOGRAD NA MORU: Slijedi nam u knjižnici SF tjedan

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ovogodišnjom temom, “Budućnost knjige“, nastoji se potaknuti publiku, čitatelje, sudionike, medije i širu javnost na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije. U središtu zanimanja je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče (npr. pod utjecajima društvenih mreža), koje su poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem.

Gradska knjižnica Biograd na Moru uključila se u nacionalni program Noći knjige sa sljedećim tjednim sadržajem programa:

Od ponedjeljka do petka, od 23. – 27. travnja, od 8:00 – 20:00 sati:

  • Izložba naslova znanstvene fantastike Izložba odabranih knjiga znanstvene fantastike, koje će se sortirati po odjeljcima: Klasici, SF priče, Noviji SF hitovi, SF za mlade. 

U ponedjeljak, 23. travnja, od 17:30 – 18:30 sati:

  • Kreativna radionica: Vremenska kapsula. Na kreativnoj radionici djeca će nakon prigodne priče izraditi “vremensku kapsulu” od recikliranoga materijala. Nakon toga će izraditi spomenare koje će staviti u kapsulu te označiti datum njezina otvaranja.

U četvrtak, 26. travnja, od 18:30  – 20:00 sati:

  • Predavanje dr.sc. Josipa Ćirića „Moj SF, Vaš život“ i Putovanje kroz virtualnu stvarnost. Nakon predavanja o virtualnoj stvarnosti korisnici će imati priliku isprobati najatraktivniju opremu za virtualnu stvarnost

Sudeći prema programima, panike za budućnost knjige nema, pitanje je samo kako će ona izgledati u kontekstu modernoga vremena i novih tehnologija. Uskočite stoga u brod koji pokreće pogon beskonačne nevjerojatnosti – i dakako, kreativnosti, i stvarajte budućnost koju, kada je knjiga u pitanju, želimo živjeti.

Noć knjige 2018. bilježi rekordan odaziv: održat će se u čak 287 grada i mjesta diljem zemlje, a više od 669 sudionika pripremilo je gotovo 1200 različitih programa i prodajnih akcija. Ovogodišnja zanimljivost je da se u program Noći knjige uključio i rekordan broj škola diljem Hrvatske, pa će se ona održati u 190 osnovnih škola, 26 vrtića, kao i mnogim srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama.

P.S. K tome u prilog, a da vam se pohvalim, nedavno je na portalu Književnost.hr objavljena i moja prva SF priča, a može se pročitati OVDJE.

SF tjedan u gradskoj knjižnici