Jakov Deković iz Biograda na Županijskoj smotri Art dizajn 2018. u Zadru nagrađen za rad „Geometrija suhozida“

U organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a u sklopu Županijske smotre Art dizajn 2018.,  svečanim programom u Kneževoj palači 18. travnja otvorena je izložba „Kamen po kamen“. Na izložbi su sudjelovali  učenici zadarskih srednjih škola, a gotovo 50 radova izloženo je u edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Od svih nagrađenih radova druga je nagrada pripala učeniku Jakovu Dekoviću iz Biograda na Moru. On je učenik Strukovne škole Vice Vlatkovića, polaznik 3. razreda smjera drvodjeljski tehničar – dizajner, a svoj rad, napravljen u tehnici akril na lesonitu, uz pratnju mentorice Luce Jović, nazvao je “Geometrija suhozida”.

Prva nagrada pripala je Renatu Bilaveru, učeniku 2. razreda smjera soboslikar – ličilac Strukovne škole Vice Vlatkovića, za rad “Šarenilo suhozida”, izrađenom uz vodstvo mentorice Ivane Koren u tehnici akril na drvu. Treću nagradu osvojila je Jelena Škunca,  učenica 1. razreda Gimnazije Vladimira Nazora za rad “Početak nečega”,  izrađenog uz mentorstvo Ivanke Radulić u tehnici akvarela i tuša.

Županijska smotra Art-dizajn 2018. dugi se niz godina održava u okviru obilježavanja Dana županije. Uz otvorenje izložbe, održane su i dvije kratke revije. Uz tri nagrade stručno povjerenstvo posebno je pohvalilo radove Škole primijenjene umjetnosti i dizajna . Učenicima i njihovim mentorima podijeljene su i zahvalnice na sudjelovanju i obogaćivanju ovogodišnje smotre.

Gotovo 50 radova izloženo je u edukativnoj dvorani Kneževe palače