U Biogradu na Moru uz sjećanje na trenera Jolu uskoro će se održati Božićna utrka, pripreme u tijeku

Atletski klub Biograd na Moru organizira Božićnu utrku treću godinu za redom. Utrka za djecu i odrasle održat će se u subotu, 16. prosinca s početkom u 9:30 sati ispred zgrade gradske uprave na biogradskoj rivi.

Cjelokupno događanje počinje s najmlađima, to jest utrkom za djecu do šest godina starosti na 100 metara. Djeca koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole mogu se prijaviti na utrku od 200 metara, a oni koji pohađaju treći i četvrti razred natjecat će se u utrci na 300 metara. Učenici viših razreda osnovne škole moći će se natjecati u utrkama dulje metraže, petaši i šestaši mogu se prijaviti na utrku od 400 metara, a učenici sedmih i osmih razreda na utrku od pola kilometra (500 metara). Organizatori mole da se roditelji za prijavu djece jave na mail adresu aklubbiograd@gmail.com.

„Ove godine nadamo se većem broju sudionika s obzirom na to da ćemo ubaciti i dodatne dvije utrke te memorijalnu utrku na 10 kilometara za našeg pokojnog trenera Josipa Tomića zvanog Jole. Mogu se prijaviti svi koji žele trčati ulicama grada i zabaviti sa svojim vršnjacima.“, kazao je Damir Aljinović, predsjednik Atletskog kluba Biograd na Moru i organizator utrke, dodavši da će ove godine biti programskih noviteta.

Osim dječjih utrka, ove će se godine odrasli moći natjecati u dvije nove discipline. Trkači će moći izabrati između utrka duljine 1 kilometar, 5 kilometara i memorijalnoj utrci za pokojnog biogradskog trenera „TeN 4 JoLe” na 10 kilometara koje počinju u 11:00 sati te u štafeti 4 puta po 1.000 metara s početkom u 12:40 sati. Prijave za navedene utrke moguće su putem web stranice stotinka.hr.

„Imat ćemo dvije nove utrke za odrasle, a startni paketi će se preuzimati tri dana prije utrke tako da svi dođu spremni. Start i cilj utrke će biti kod općine grada Biograda na Moru gdje će biti sama dodjela nagrada za sudionike i za troje najboljih po kategoriji, istaknuo je Damir Aljinović.“, trener i organizator utrke.

Early-bird kotizacije za djecu su 7,5 eura, a za odrasle 20 eura. Svi će natjecatelji, osim startnog broja, dobiti izdašne startne pakete koji uključuju božićnu kapu, sudioničku medalju, sportsku torbicu, bocu vode te energetsku pločicu. Sva djeca dobit će slatki paket i personaliziranu bocu, koju odrasli mogu nabaviti po cijeni od 10 eura. Više informacija i detalja o samoj utrci nalaze se na Instagram profilu i Facebook događaju Atletskog kluba Biograd na Moru. – piše 057info.hr.

Josip Tomić