Mario Deur iz Biograda na Moru nakon što je odgovorio na objavu patera Ike Mandurića: „Mediji pozivaju na mržnju objavljujući neistine“

Pod naslovom „Šatoraški pop na Fejsu zaziva novi Bljesak. Branitelj ga ponizio u komentarima“ portal Index objavio je članak sa sljedećim sadržajem:

„PATER Ivan Ike Mandurić, koji je javnosti najpoznatiji kao svećenik koji je bio s braniteljima u šatoru na Savskoj i koji je 2015. zaustavio ulazak interventne policije u crkvu svetog Marka tijekom braniteljskih prosvjeda, jučer je, na obljetnicu Bljeska, objavio status u kojem poziva na novi Bljesak.

Svećenik je sastavio pjesmicu u kojoj zaziva novi Bljesak novim oružjem, za ovo novo vrijeme, kojim će se “opet rasvijetliti laži”.

Ovakav je istup kod njegovih fanova naišao na odobravanje, no ima i onih koji su mu se suprotstavili.

Branitelj ga ponizio u komentarima

Jedan od njih je veteran Mario Deur iz Biograda, koji je šatoraškog svećenika ponizio svojim komentarom.

“Ne dao Bog više nikada ovakvih bljeskova i oluja, samo budala može zazivati ubijanje i prolijevanje krvi pa ma s koje strane to dolazilo.

Hrvatski sam branitelj od 91.-95. , najljepšu mladost sam ostavio u ratu i zato nikada nikome a pogotovo svojoj djeci ne bih poželio da ih snađe ono što je mene snašlo. Najviše ratove zazivaju upravo oni koji rata ni vidjeli nisu niti ih je okrznuo. Daj Bože novih bljeskova i oluja ljubavi, vjere i ufanja. Slava Bogu na visini a mir ljudima miljenicima Njegovim”, napisao je Deur.

Pjesmica šatoraškog popa o novom Bljesku

Pročitajte i cijelu pjesmicu šatoraškog popa o novom Bljesku:

“Neprijatelj je mislio da je Hrvatska slaba,
Da nema snage.
Ali nije znao da ima ljubavi.
A ljubav je jaka.
Kao smrt.
Neprijatelj je povjerovao da ima pravo veće od drugih.
I da hrvatski dom nije svet
Da nije Bogu važan
Da je komunizam Bog.
Ali sve je bila laž.
Onda je Bljesak raskrinkao laž
Okupatora je zabljesnula istina:
Komunizam je prevara i laž
Hrvatska je jaka kao život
Hrvatski dom je svet.
Čestitam ti Bljesak!
I želim i zazivam novi Bljesak
Koji će opet rasvijetliti laži
Jer opet su počeli ludovati
Opet se neki oslanjaju na laž.
I bit će Bljesak, neki novi, za ovo vrijeme, s novim oružjem, i po svim znakovima vremena se iščitati da, onome koji Domovinu ljubi.
Ja to znam!
Čestitam ti BLJESAK!” napisao je Mandurić.“

Vijest su prenijeli portali Slobodne Dalmacije (pod naslovom „Pater koji je zaustavio policiju na Markovom trgu sada poziva na novi Bljesak. Branitelj mu u komentarima poručio „Samo budala može zazivati ubijanje!“) i koliko nam je poznato zasad još i Telegram (pod naslovom „Hrvatski svećenik na Facebooku: „Zazivam novi Bljesak koji će rasvijetliti laži. Branitelj ga ubio u komentarima“)

Mario Deur čije se ime razvlači po medijima i navodi u konkretnim člancima nikako se nije složio s napisanim. Štoviše, novom objavom na svom Facebooku odlučio je nekoliko rečenica posvetiti ovim medijskim konstrukcijama:

„Koliko ljudska glupost i neprofesionalnost a možda još i najviše senzacionalistički pristup usijanih i mržnjom zadojenih usijanih glava može pojedincu ali još i više društvu donijeti i nanijeti štetu.

Upravo taj bijedni, protuhrvatski i kvazinovinarski portal je učinio svojom neprofesionalnošću i glađu za pljuvanjem svega i svakoga što i tko ima veze s vjerom , upravo ono što imputira velepoštovanom i časnom čovjeku Pater Ike Manduric, poziva na mržnju ovakvom objavom.

Najprije osnovna kultura a i novinarska etika nalaže kontaktirati autora nečega da bi se takvo nešto smjelo objaviti bez obzira što je objavljeno na društvenoj mreži.

Ovdje su me mnogi nazvali normalnim čovjekom koji normalno razmišlja. Pa hvala vam, ali ja kao takav nigdje i u ničemu u objavi Patera Ike Mandurića nisam u ni jednoj riječi prepoznao nešto negativno ni nikakav poziv na nove ratove.

Baš naprotiv, potaknut predivnom objavom patera samo sam se nadovezao na njegovu poruku. A moj komentar bio je namijenjen upravo onima ponajprije kvazi braniteljima koji prizivaju nove bljeskove i nove oluje a rata vidjeli nisu, nego kao što su to činili i za vrijeme za nas branitelje nedvojbeno časnog i dostojanstvenog Domovinskog rata, mada je svaki rat čista glupost i veliko zlo, sjedeći u udobnosti i toplini svoga doma kao navijači u areni s gladijatorima, likuju i vrište dok nevina mladost gine.

Samo čovjek koji vjeruje i koji čistim srcem razmišlja može razumjeti o čemu pater Ike piše, o kakvom novom vremenu i novom oružju stihovi pjesme govore.

Pater Ike Mandurić, dobri Bog neka Vas čuva , vodi Vam korake i svakim Vas blagoslovom prati.

Sram vas bilo novinari Indexa !

U prilog dostavljam konverzaciju mene i poštovanog p. Ike

Mario šalje Danas u 11:24

Dragi pater Ike…

Trebali ste bolje pročitati moj komentar pa bi vidjeli i shvatili da ni u primisli nisam imao bilo što negativno u svezi s Vama..

Prije svega lajkao sam Vašu objavu čime valjda pokazujemo slaganje i odobravanjem napisanim. Druga stvar, samo sam se nadovezao na Vašu objavu što je i vidljivo…Daj Bože više bljeskova i oluja vjere, ufanja i ljubavi.

Izuzetno Vas poštujem i nikada, ali baš nikada mi ne bi palo na pamet posumnjati u Vaše stavove. Iskreno se ispričavam ako ste se zbog mojeg komentara našli i vidjeli prozvanim ili ako sam vas time uznemirio. Nigdje u komentarima nisam vidio da je netko vas pronašao u mojem komentaru.

Mir Vam i blagoslov Oca našeg nebeskog

Dragi Mario, morao sam obrisati tvoj komentar. Nisam ja budala. A novo oružje je krunica, koju javno predvodim svaku večer, i molitva, i taj bljeska s Neba treba cijelomu našemu narodu. Ne mogu vjerovati da si mislio da pozivam na ubijanje. Malo više povjerenja imaj. Mir tebi.“, napisao je Mario Deur na svom Facebook profilu.

Evo, ni mi ga nismo kontaktirali, ali smo objavili njegov demantij (sad kad se već perje svuda prosulo) da ga u ovo sunčano nedjeljno poslijepodne u interesu istine i osobito iz lokalpatriotskih pobuda zaštitimo od lažnih konstrukcija.