Nova sezona „Farme“: Barba Jure iz Pakoštana farmere će naučiti suživotu s prirodom

Nova TV uskoro svojim gledateljima donosi novu sezonu popularnog reality showa, koji ove jeseni u svojoj sedmoj sezoni emitiranja dolazi s nazivom ‘Farma More i Maslina’. Ne samo da se Farma s kontinenta preselila u Dalmaciju, na prekrasnu lokaciju čija ljepota oduzima dah, već gledatelje s novom sezonom očekuju i brojni noviteti. Jedan od njih je i novi mentor Farme – Jure Čudina.

Mentor Jure, ili kako ga mlađi naraštaji oslovljavaju barba Jure, vlasnik je imanja koje u narednim mjesecima povjerava novim farmerima na čuvanje.

Jure Čudina rodom je iz Pakoštana, a veliki dio života proveo je putujući svijetom radeći kao pomorac i ugostitelj skupljajući tako sa sobom razna znanja i iskustva. Kroz brojne godine provedene na morskim pučinama, Jure je upoznao sva lica svjetskih mora, prkosio najsilnijim olujama, ali i naučio kako funkcionirati u timu u kojemu svi dišu kao jedan. No, na koju god stranu svijeta pošao, srcem i mislima uvijek je bio vezan za svoju rodnu grudu, za svoj kamen, za kojeg kaže – svaki priča svoju priču i ne bi ga mijenjao ni za što.

U svemu onome što je godinama stvarao – svaki kamen koji je polegnuo na tom imanju, svaka maslinu koju je zasadio,  uživat će novi farmeri. Nakon napornog dana ispunjenog raznoraznim zadacima, kao odmor za dušu i tijelo pogled je na biser Mediterana koji puca s imanja – a da je more, sol u zraku i miris borovine lijek za dušu potvrđuje i Jure čija životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Mentor Jure svoj život i bivanje opisuje kao slatku dokolicu.

”Sada se bavim igranjem. Igram se u prirodi, u vinogradu, uzgajam masline, proizvodim maslinovo ulje i vino” otkriva mentor koji svake godine za svoje proizvode osvaja medalje na natjecanjima.

Sa svim svojim znanjem kojeg posjeduje novim farmerima bit će od ključne važnosti, a svojoj novoj ulozi izrazito se veseli.

”Biti mentor u showu ‘Farma More i Maslina’ je za mene nešto potpuno novo, jedna nova životna stranica i jako se radujem. Ono što mi još daje vjetar u leđa i dodatno rasplamsava moj žar i uzbuđenje je svakako i ekipa na setu. Veseli me biti u dobrom timu” govori Jure i dodaje:

”Nadam se da ću biti korektan mentor, a isto to očekujem i od farmera. Najbitnija je sloga i poštovanje, kako međusobno tako i ono prema prirodi. Najveća istina za biti dobar farmer jest naučiti živjeti s prirodom, za nju i od nje”.

Kako sa svojim savjetima, zlata vrijednim, koje će udijeliti farmerima, mentor Jure, obilazit će ih i dodjeljivati im zadatke koje će morati izvršiti. Svojim napornim radom, brigom o životinjama te svladavanjem brojnih izazova farmeri će morati izgraditi samoodrživu zajednicu te dokazati i sebi i drugima da su snažni, vrijedni, odlučni, predani i uporni.

Nova sezona donosi jednu potpuno drugačiju Farmu – modernu, na novoj lokaciji, pod novim mentorskim vodstvom, a što gledatelje sve očekuje doznat će uskoro na Novoj TV u novoj, uzbudljivoj sezoni showa ‘Farma More i Maslina’.

Izvor: Večernji list

U opisu videa najave nove sezone “Farme” koji smo ovdje podijelili stoji:

“Tamo gdje zlatno sunce sja, gdje se u zraku osjeti miris soli, gdje zrije grožđe i raste maslina – u srcu Dalmacije smjestila se nova farma, ove godine s novim imenom ‘Farma More i Maslina’, a koje sve čari krije te što donosi nova sezona uskoro ćete moći doznati u najgledanijem reality showu u Hrvatskoj. Novi stanovnici najpoznatijeg imanja u zemlji zasigurno će uživati u svim blagodatima nove lokacije koja odiše posebnom čarolijom, no kako bi se istinski mogli prepustiti slatkoj dokolici i uživati u mediteranskom stilu života u prekrasnom pejsažu, morat će i zasukati rukave. Pred novim farmerima brojni su izazovi, a kako će se u njima snaći ostaje nam za vidjeti.

Osim nove lokacije, Farma u novoj sezoni donosi i brojne novitete. Tako sada postaje moderna farma s tekućom vodom i suvremenom tehnologijom. S ovim zaokretom u produkciji koji donosi jedan potpuno novi doživljaj i uzbuđenje, farmerima obavljanje svakodnevnih zadataka, kao i sam život na farmi, bit će utoliko olakšan, a hoće li znati iskoristiti blagodati suvremenosti u obavljanju farmerskih zadataka, moći ćete uskoro doznati u programu Nove TV u showu ‘Farma More i Maslina’.

Farmu pratite: https://www.facebook.com/FarmaHR https://www.instagram.com/farmamoreim… Pretplatite se na naš kanal: http://bit.ly/NovaTV_Subscribe Pratite nas: https://www.facebook.com/NovaTV.hr/ https://www.instagram.com/novatv_/ http://novatv.dnevnik.hr/ https://twitter.com/novahr“