Dječji vrtić Biograd: Upisi od 18. svibnja; do daljnjeg se ipak neće naplaćivati čuvanje mjesta u vrtiću

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine održana je prva uopće elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, zbog čega je dobila epitet povijesna.

Kako je Zadarski list jedini pisani i elektronički medij koji je uživo i putem videokonferencije nazočio ovom povijesnom događaju, upitali smo njihovog novinara Velimira Brkića hoće li se za djecu izvan vrtića plaćati za čuvanje mjesta u gradskom vrtiću, budući da o tome problemu nije pisao u svome izvješću koje je u međuvremenu objavljen na stranicama spomenutog medija. Evo što nam je odgovorio.

„Na početku sjednice amandmanom HDZ-a ukinuto je plaćanje roditelja/staratelja djece upisane u dječji vrtić za čuvanje mjesta. Provjerio sam još s Drinom.“

Prisjetimo se. Temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, Stožera civilne zaštite Zadarske županije i prema Naputku predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez sredinom ožujka donio je odluku da se Dječji vrtić Biograd, matični u ulici Marina Držića s pripadajućim područnim vrtićima na Torovima/Kosi i Adria, od 16. ožujka 2020. godine privremeno zatvori.

U razdoblju dok je trajala privremena obustava održavanja redovitih programa odgojno-obrazovnog rada, Dječji vrtić Biograd osiguravao je potrebno dežurstvo u svojim prostorijama za djecu čiji roditelji zbog radnih obveza nisu bili u mogućnosti brinuti o njima, niti su ih imali kome povjeriti na čuvanje.

Roditelji i skrbnici djece upisane u Dječji vrtić Biograd tako u razdoblju od 16. ožujka do 11. svibnja 2020. godine, dakle dok djeca nisu boravila u prostorijama vrtića, nisu plaćali punu roditeljsku participaciju u iznosu od 700 kuna.

Kako je otprilike stajalo u najavi prve elektroničke sjednice Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, nakon ponovne uspostave redovnog rada vrtića od 11. svibnja trebalo je doći do  promjene. Za upisanu djecu koja od toga dana borave u vrtiću roditelji ili skrbnici plaćali bi puni iznos participacije, a za onu izvan vrtića, odnosno onu djecu koja sukladno preporukama nadležnog tijela ne bi pohađali program vrtića i boravili u objektima vrtića plaćali bi upola manji iznos a koji bi se odnosio na čuvanje mjesta u vrtiću.

K tome još, spomenuo je naš Velimir Brkić i natječaj za upis nove djece u Dječji vrtić Biograd, gdje će se ove godine sva potrebna dokumentacija dostavljati isključivo elektroničkim putem. Tragom te informacije krenuli smo na mrežne stranice vrtića gdje uistinu stoji:

NATJEČAJ ZA UPIS NOVE DJECE U DJEČJI VRTIĆ „BIOGRAD“BIOGRAD NA MORU ZA PEDAGOŠKU GODINU 2020/21

  • ZA DJECU OD 12 MJESECI DO POLASKA U ŠKOLU
  • TRAJANJE NATJEČAJA ZA UPIS: od 18. svibnja do 30. svibnja 2020.
  • NAČIN PREDAJE DOKUMENTACIJE: isključivo elektronskom poštom : adresa: upisi.dvbiograd@gmail.com ili putem poštanske dostave na adresu: Dječji vrtić „Biograd“ Marina Držića 1, 23210 Biograd , s naznakom : „UPISI“.
  • OSNOVNI UVJET ZA PREDAJU DOKUMENTACIJE ZA NOVE KORISNIKE : Da djeca imaju najmanje navršenih 12 mjeseci ( na dan 31. 8)
  • Inicijalni razgovor ( roditelja s djetetom i stručnom službom) biti će sukladno uputama HZJZ. Roditelji će biti biti obaviješteni putem elektronske pošte.

Roditelji/staratelji djece za ostatak potrebnih informacija pogledajte u linku OVDJE.